Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου: Έτοιμος στις αρχές του 2024

Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου: Έτοιμος στις αρχές του 2024

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η υπόθεση του αυτοκινητόδρομου Πάτρας –  Πύργου, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή. Οπως εκτιμά, το μόνο που απομένει είναι μια τυπική έγκριση, με τον στόχο ολοκλήρωσης του έργου έως τις αρχές του 2024 να παραμένει ζωντανός.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο έργο σε συνέντευξή του (Ionian TV). «Το θέμα τέθηκε μετ’ επιτάσεως στην πρόσφατη συνάντηση με την κ. Μαργκρέτε Βεστάγκερ και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου μας και της κυβέρνησης. Το έργο, με τις επιλογές των κατατμήσεων της προηγούμενης κυβέρνησης, κινδύνευε να μη γίνει, αλλά τελικά τα καταφέραμε. Πλέον βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο», επισήμανε ο κ. Καραμανλής, εκτιμώντας ότι η ολοκλήρωση του έργου από την Ολυμπία Οδό έως τις αρχές του 2024 είναι εφικτή. 

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν γνωμοδοτήσει θετικά για την επανένταξη του έργου στη σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνας – Πάτρας οι Γενικές Διευθύνσεις Εσωτερικής Αγοράς και Περιφερειακής Πολιτικής και απομένει η τελική έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού. 

Το έργο θα έχει προϋπολογισμό 310 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτική συμβολή 80 εκατ. ευρώ της Ολυμπίας Οδού. Η ένταξή του στη σύμβαση παραχώρησης (η οποία προφανώς θα πρέπει να τροποποιηθεί) θα προβλέπει επέκταση της διάρκειάς της κατά 2-3 έτη με παράλληλη μείωση του εσωτερικού βαθμού απόδοσης (IRR).

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στον οδικό άξονα Καλαμάτας – Ριζόμυλου – Πύλου – Μεθώνης, ο οποίος έχει δημοπρατηθεί με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Οπως σημείωσε, ο διαγωνισμός έχει περάσει στη δεύτερη φάση, με στόχο να αναδείξει ανάδοχο έως το τέλος του 2021 (ενδιαφέρον για το έργο έχουν εκδηλώσει έξι εταιρείες/κοινοπραξίες: ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΑΒΑΞ, Μυτιληναίος – Intertoll Europe ZRt). Επίσης, τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει η προκήρυξη του έργου, προϋπολογισμού περίπου 4,5 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά στην ολοκλήρωση της βελτίωσης της 38ης επαρχιακής οδού Σουληνάρι – Κρεμμύδια – Κορυφάσιο έως την 9η εθνική οδό, που βελτιώνει την πρόσβαση προς το ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή