Έσπασε το φράγμα των 2 εκατ. πλήρως εμβολιασμένων

Έσπασε το φράγμα των 2 εκατ. πλήρως εμβολιασμένων

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ορόσημο των δύο εκατομμυρίων εμβολιασμών με δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ξεπέρασε σήμερα η Ελλάδα, όπως επιβεβαίωσε στο «kathimerini.gr» ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τον Ιούνιο η χώρα θα έχει άλλη εικόνα καθώς όλο και περισσότερες ηλικιακές ομάδες εισέρχονται στο πρόγραμμα «Ελευθερία», με διαρκώς αυξανόμενη προσφορά εμβολίων.

Ανοιχτές όλες οι πλατφόρμες 

  • Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας άνω των 18 ετών με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.
  • Επίσης άνοιξε η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr,  ώστε να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες στην ηλικιακή ομάδα 30-34  ετών για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, δηλαδή,  Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.
  • Από την Τετάρτη 26 Μαΐου έχει ανοίξει η πλατφόρμα ώστε η ηλικιακή ομάδα 35 – 39 να μπορεί να κλείνει ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.
  • Από τις 21 Μαΐου, έχει ανοίξει η πλατφόρμας για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44  και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια. 

Επόμενο βήμα το πράσινο διαβατήριο

Το επόμενο βήμα για τους εμβολιασθέντες είναι η αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid, που παρουσιάστηκε χθες στην Αθήνα. 

Το ψηφιακό πιστοποιητικό θα αποδεικνύει πως ένας πολίτης είτε έχει εμβολιαστεί κατά με οποιοδήποτε εμβόλιο από όσα έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας από την Ε.Ε., είτε έχει υποβληθεί σε εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα, είτε έχει αναρρώσει από τη νόσο.

Η χώρα μας θα είναι τεχνικά έτοιμη για το πιστοποιητικό ήδη από την 1η Ιουνίου, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 3 του μήνα. Μάλιστα, το πιστοποιητικό θα εισαχθεί προς έγκριση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς το Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να το ψηφίσει στις 23 Ιουνίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή