Παγώνη: Τέταρτο κύμα, αν δεν προσέξουμε

Παγώνη: Τέταρτο κύμα, αν δεν προσέξουμε

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κώδωνα κινδύνου για την εμφάνιση τέταρτου κύματος κορωνοϊού, αν δεν προσέξουμε, έκρουσε η πρόεδρος ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη.

Αναφορικά με το τείχος ανοσίας, σημείωσε ότι τέλος Ιουνίου «θα έχουμε μια σχετική ανοσία και τέλος Αυγούστου θα έχουμε 75-80% ανοσία, εάν έχουμε όλες τις ποσότητες εμβολίων». «Αν φτάσουμε σε αυτό το ποσοστό ανοσίας θα μπορούμε από 20 Σεπτεμβρίου και μετά να βγάλουμε η μάσκα», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης⇒ Εκδόθηκε η ΠΝΠ για το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID

Παράλληλα, εξήγησε ότι το πρόβλημα συναντάται σε κάποιες ηλικιακές ομάδες που έχουν χαμηλά ποσοστά σε εμβολιασμούς. «Αν συνεχίσουμε να είμαστε με χαμηλά ποσοστά, συγκεκριμένες ομάδες τα πράγματα δεν θα πάνε καλά. Οι 60 ετών και άνω πρέπει να εμβολιαστούν», επεσήμανε.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη είπε ότι «οι παιδίατροι λένε πως πρέπει τα παιδιά να εμβολιαστούν από τον Σεπτέμβρη».

Όσον αφορά τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση δήλωσε ότι «θα γίνεται περίπου 9 με12 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό, δηλαδή όσοι εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο, θα κάνουν πρώτοι την τρίτη δόση».

Διαβάστε επίσης⇒ Ειδικοί μιλούν στην «Κ»: Ο δεκάλογος για καλό και ασφαλές καλοκαίρι

«Οι μεταλλάξεις μέχρι αυτή τη στιγμή είναι αντιμετωπίσιμες», τόνισε.

Για τα γυμναστήρια, που ανοίγουν σήμερα με τη χρήση μάσκας από τους αθλούμενους, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σχολίασε ότι οι περισσότερες ασκήσεις δε μπορούν να γίνουν με μάσκες. «Εάν οι αποστάσεις ήταν μεγαλύτερες δεν θα χρειαζόταν η μάσκα», πρόσθεσε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή