Τρίτη εισαγγελική παρέμβαση σε 15 ημέρες για τα κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ

Τρίτη εισαγγελική παρέμβαση σε 15 ημέρες για τα κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ

Η Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητά έρευνα από την Αστυνομία ώστε να εντοπιστούν οι διοργανωτές και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα εισαγγελική παρέμβαση, η τρίτη σε διάστημα 15 ημερών, για κορωνοπάρτι στο πανεπιστημιακό campus( κάμπους) της Θεσσαλονίκης. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση για δύο υπαίθρια πάρτι που έλαβαν χώρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση δημοσιεύματα, ζήτησε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει έρευνα από την Αστυνομία ώστε να εντοπιστούν οι διοργανωτές και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες (συνδεόμενες με παραβάσεις των μέτρων για την αποφυγή διασποράς μολυσματικών ασθενειών).

Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα ανάλογη παραγγελία από εισαγγελέα, ύστερα από σχετική καταγγελία πολίτη για δύο πάρτι που διοργανώθηκαν στους χώρους του Ιδρύματος. Στην αναφορά του ο καταγγέλλων επισήμανε την ανάγκη σεβασμού των νοσηλευομένων στα τρία νοσηλευτικά ιδρύματα που γειτνιάζουν με το ΑΠΘ (Γ. Γεννηματάς, Άγιος Δημήτριος και ΑΧΕΠΑ), σημειώνοντας και την ηχορύπανση που υφίστανται τις νυχτερινές ώρες από την οχλαγωγία και την δυνατή μουσική.

Μάλιστα, στην παραγγελία της προς την αστυνομία η εισαγγελική λειτουργός, εκτός από τον εντοπισμό των διοργανωτών, είχε ζητήσει να ενταθούν οι έλεγχοι περιμετρικά του πανεπιστημιακού κάμπους για την αποτροπή ανάλογων εκδηλώσεων όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Η τρίτη εισαγγελική έρευνα, και πρώτη χρονικά, είχε δοθεί στα μέσα του μήνα, πάλι από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, έπειτα από πάρτι, έξω από την Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή