Θεμιστοκλέους: Έτοιμος ο επιχειρησιακός μηχανισμός για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών

Θεμιστοκλέους: Έτοιμος ο επιχειρησιακός μηχανισμός για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έτοιμος είναι ο επιχειρησιακός μηχανισμός για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους

Μάλιστα, μέσα στις επόμενες ημέρες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εξετάσει το ελληνικό πλάνο, καθώς ο ΕΜΑ έχει δώσει το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας. «Εμείς σαν επιχειρησιακός μηχανισμός, είμαστε έτοιμοι», τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

Ως προς τον χρόνο έναρξης των εμβολιασμών, ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι πρέπει πρώτα να δοθούν οι σχετικές οδηγίες από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και εν συνεχεία «θα προχωρήσουμε όπως στις άλλες ηλικίες ανάλογα με τη διαθεσιμότητα».

Διαβάστε επίσης⇒ Οι παράγοντες που θα συνεκτιμηθούν για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών

Όσον αφορά την ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών, για την οποία η πλατφόρμα άνοιξε το περασμένο Σάββατο, εκτίμησε ότι «θα αυξάνονται τα ραντεβού όσο έρχονται εμβόλια».

Μάλιστα, προανήγγειλε ότι «σε πολύ σύντομο διάστημα θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τα άλλα σκευάσματα», αφού προς το παρόν οι 18-29 εμβολιάζονται αποκλειστικά με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Αναφερόμενος σε όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, ο κ. Θεμιστοκλέους επανέλαβε πως αρκεί μία δόση για τη θωράκισή τους. «Αν κάποιος έχει προγραμματισμένο ραντεβού και νόσησε πρόσφατα, θα λάβει τώρα ένα μήνυμα ακύρωσής του και μετά από έξι μήνες, θα του έρθει άλλο μήνυμα για νέο ραντεβού», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης⇒ Σταθερή μείωση νέων εισαγωγών

Τέλος, ως προς τη χρήση self-test από όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι, διευκρίνισε πως «14 μέρες μετά και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, δεν έχει κάποιος λόγο για να υποβληθεί σε self test». Όπως είπε, θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις και οδηγίες. 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή