Το ιστορικό Spitfire ξανά στον ελληνικό ουρανό

Το ιστορικό Spitfire ξανά στον ελληνικό ουρανό

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πλήθος επίσημων προσκεκλημένων πραγματοποιήθηκε χθες στην αεροπορική βάση Δεκελείας, στο Τατόι, η τελετή υποδοχής του ιστορικού αεροσκάφους Spitfire MJ755, το οποίο πλέον θα κοσμεί το Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.).

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, το σύνολο της στρατιωτικής ηγεσίας, η πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου Κέιτ Σμιθ και ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Ικαρος» Πίτερ Λιβανός παρέστησαν στην τελετή υποδοχής του αεροσκάφους, το οποίο έφθασε στην Αττική την περασμένη εβδομάδα.

Η ανακατασκευή του σε πτήσιμη κατάσταση πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για λογαριασμό της Π.Α., με τη χρηματοδότηση από το ίδρυμα «Ικαρος». Το Spitfire απογειώθηκε από τη Βρετανία και, προτού φθάσει στη Δεκέλεια, πραγματοποίησε στάσεις ανεφοδιασμού στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Κέρκυρα και στον Αραξο. «Πρόκειται για ένα μαχητικό το οποίο στην ουσία κέρδισε τη Μάχη της Αγγλίας και συνέβαλε αποφασιστικά στην τελική πορεία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», είπε μεταξύ άλλων χθες ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή