Στη ΜΕΘ τουρίστας που είχε εισέλθει στη χώρα με αρνητικό τεστ

Στη ΜΕΘ τουρίστας που είχε εισέλθει στη χώρα με αρνητικό τεστ

Ένας τουρίστας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, αφού νόσησε βαρύτατα από κορωνοϊό

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας τουρίστας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, αφού νόσησε βαρύτατα από κορωνοϊό.

Ο άνδρας είχε εισέλθει στη χώρα στις 29 Μαΐου με αρνητικό τεστ 72 ωρών.

«Την ίδια μέρα νόσησε, δεν το είπε πουθενά και αργά Τρίτη ήρθε στο νοσοκομείο σε βαρύτατη κατάσταση, όπου διασωληνώθηκε και είναι πλέον στη μονάδα εντατικής θεραπείας» ανέφερε στην EΡΤ ο διευθυντής Β΄ΜΕΘ Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος. 

Όπως είπε, ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του. 

Εξέφρασε δε την ανυσηχία του για το άνοιγμα του τουρισμού. 

Όπως ανέφερε, φέτος δεν είναι το ίδιο καλοκαίρι με πέρυσι καθώς η διασπορά είναι πολύ μεγάλη και η αυστηρότητα στην εφαρμογή των πρωτοκόλλων θα οδηγήσει σε έλεγχο ή μη έλεγχο της πανδημίας. 

«Δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό και πρέπει να κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουμε αυτόν το στόχο.

Ανοίξαμε. Θα έρθουν 10 – 15 εκατομμύρια τουρίστες. Τι στελέχη θα έρθουν στη χώρα μας με τους τουρίστες; Δεν είναι εύκολη η αντιμετώπιση του κορωνοϊού και τα πρωτόκολλα και ειδικά οι εμβολιασμοί είναι σε πολύ χαμηλό ποσοστό ανοσίας. Πρέπει να προσέξουμε πολύ το καλοκαίρι αν θέλουμε να ελαττώσουμε τον ιό».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή