ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Α.Σκουτέλης: Τι ισχύει για τον εμβολιασμό των παιδιών (Βίντεο)

Α.Σκουτέλης: Τι ισχύει για τον εμβολιασμό των παιδιών (Βίντεο)

Στον εμβολιασμό των παιδιών, 12-15 ετών, αναφέρθηκε ο διευθυντής Παθολογικής Κλινικής και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Αθανάσιος Σκουτέλης, επισημαίνοντας πως όλοι οι οργανισμοί έχουν αποφανθεί ότι είναι ασφαλής.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι το συγκεκριμένο ζήτημα «δεν έχει απασχολήσει ακόμη την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού και δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα». Παράλληλα, ο κ. Σκουτέλης τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και η κουβέντα αυτή περί υποχρεωτικότητας είναι πολύ παλιότερη από τον κορωνοϊό». 

Διαβάστε επίσης⇒ Εξετάζεται ο εμβολιασμός παιδιών

«Αυτό που ισχύει είναι ότι αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα για κάθε πολίτη να εμβολιαστεί ή όχι», πρόσθεσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Κληθείς να σχολιάσει την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία», είπε ότι πηγαίνει σχετικά καλά, «αλλά σε κάποιες ηλικιακές ομάδες που το ποσοστό θα έπρεπε να πλησιάζει το 100%, δεν υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση».

Αναφερόμενος στην περίπτωση του τουρίστα από τη Ρωσία, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα με αρνητικό τεστ και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με κορωνοϊό, ο κ. Σκουτέλης τάχθηκε υπέρ των πολλών «φραγμών» για να έρθει ένας τουρίστας στη χώρα. Όμως, συμπλήρωσε, «από την άλλη πλευρά δεν είναι δυνατόν να προλαβαίνουμε όλες τις περιπτώσεις τουριστών που θα έρθουν στη χώρα μας και θα νοσούν».

Τελευταίες ειδήσεις