Π. Βασιλακόπουλος: Στραβοί – κουτσοί… στον Αγιο Παντελεήμονα

Π. Βασιλακόπουλος: Στραβοί – κουτσοί… στον Αγιο Παντελεήμονα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρατηρείται από μακρού, το φαινόμενον, διάφοροι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως σημαντικοί παράγοντες του κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικού βίου μας να εμφανίζονται ενώπιον του κτιρίου του Αρείου Πάγου, προκειμένου να καταθέσουν στην ομώνυμη Εισαγγελία κάποια βαρύγδουπη μήνυσή τους, κατά τινος, συνήθως εξίσου φερομένου ως μεγαλοσχήμονος παράγοντος του κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικού βίου μας.

Είτε κατά την άφιξη είτε κατά την αποχώρησή τους, έχουν μεριμνήσει ώστε να έχουν συγκεντρωθεί τα «κανάλια» προκειμένου να μεταδώσουν τις… βαρύγδουπες ως προς τη σημαντικότητα των μηνύσεών τους δηλώσεις τους.

Από πλευράς της η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, εκούσα – άκουσα, παραλαμβάνει τις μηνύσεις, τις οποίες ακολούθως διαβιβάζει στην εκάστοτε κατά τόπον αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Διερωτώμαι: έτσι πρέπει πράγματι να γίνεται; Θεωρώ πως «Οχι»!

Ούτε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μπορεί να μεταβάλλεται σε… «ντελιβερά» των κατά τόπους Εισαγγελιών Πρωτοδικών της χώρας, ούτε η είσοδος του κτιρίου του Αρείου Πάγου μπορεί να μεταβάλλεται σε… κινηματογραφικό studio, επειδή έτσι θέλουν οι μεγαλόσχημοι μηνυταί!

Φρονώ ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μόλις αντιληφθεί ότι πρόκειται περί μηνύσεως, που σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αρμόδιος προς παραλαβή της είναι κάποιος εισαγγελεύς Πρωτοδικών της χώρας (ή έστω κάποιο αστυνομικό τμήμα ή ακόμη και η… Πυροσβεστική Υπηρεσία αναλόγως του καταγγελλομένου εγκλήματος!), οφείλει να υποδείξει στους αυτοκλήτους μηνυτές ότι επί της, παρακειμένης του Αρείου Πάγου, οδού Λουκάρεως υπάρχει μία «πιάτσα ταξί», μέσω της οποίας σε ελάχιστο χρόνο μπορούν να μεταφερθούν στο κτίριο 16 της πρώην Σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να καταθέσουν τη μήνυσή τους.

Το μόνο πρακτικό πρόβλημα, που μετά ταύτα θα απέμενε προς επίλυση, είναι «σε πόσον χρόνο θα μπορούσαν να μεταφερθούν τα κανάλια στο κτίριο 16 της Σχολής Ευελπίδων».

Αλλά αυτό είναι πρόβλημα η επίλυση του οποίου δεν αφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου!
 
* Ο κ. Παναγιώτης Μιχ. Βασιλακόπουλος είναι δικηγόρος – Δ.Ν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή