Ποδηλατόδρομοι 100 χιλιομέτρων στην Αττική

Ποδηλατόδρομοι 100 χιλιομέτρων στην Αττική

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με φόντο την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αττικής και τη δημουργία δεκάδων χιλιομέτρων νέων ποδηλατόδρομων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραστεί στις 7.30 το απόγευμα σε εκδήλωση, στον δήμο Γλυφάδας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η εκδήλωση θα αφορά το σχέδιο ενοποίησης της παραλιακής ζώνης από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι το Σούνιο, που -μεταξύ άλλων- προβλέπει την κατασκευή ενός ενιαίου πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου μήκους περίπου 22 χιλιομέτρων και το δεύτερο σκέλος την ανάπλαση 48 χιλιομέτρων μέχρι το Σούνιο.

Παράλληλα, προβλέπεται η σύνδεση του Πάρκου του Φαληρικού Όρμου με το Κέντρο Πολιτισμού Ι.Σ. Νιάρχος, τη Μαρίνα Φλοίσβου και το υφιστάμενο Πάρκο Φλοίσβου, δημιουργώντας έναν συνεχόμενο μεγάλο πνεύμονα πρασίνου για την Αττική και τους κατοίκους της Αθήνας, του Πειραιά και των όμορων δήμων.

Ποδηλατόδρομοι 100 χιλιομέτρων στην Αττική-1
Τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου

Σημειώνεται πως κομμάτια του έργου είναι ενταγμένα στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Στην εκδήλωση θα γίνει αναφορά και στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία πάνω από 100 χλμ ποδηλατόδρομων στην Αττική τα επόμενα χρόνια. 

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή