Εξώδικη δήλωση του Γεράσιμου Σιάσου

Εξώδικη δήλωση του Γεράσιμου Σιάσου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξώδικη δήλωση απέστειλε ο κ. Γεράσιμος Σιάσος, διαμαρτυρόμενος για το δημοσίευμα της «Κ» της 23ης Μαΐου 2021 με τίτλο «Είναι παιδί εξαδέλφου μου, οι πατεράδες μας αδέλφια», και ζητάει να ανακληθούν συγκεκριμένα χωρία του, που ο ίδιος προσδιορίζει ως εξής:

«Παράλληλα, ρόλο υπέρ της εκλογής φέρεται να είχε o καθηγητής στην Ιατρική Αθηνών κ. Γεράσιμος Σιάσος».

«… Ο κ. Σιάσος άσκησε παρεμβάσεις υπέρ της εκλογής του προτεινόμενου υποψηφίου».

«Ο κ. Γεράσιμος Σιάσος ήταν ενήμερος για την επιλογή του κ. Λάμπρου Σιάσου στο εκλεκτορικό και στην εισηγητική επιτροπή».

«Ο κ. Σιάσος ακούω ότι με διαβάλλει, λέγοντας ότι βάζω προσκόμματα στο έργο της κυβέρνησης και παρότι είναι γνωστό και αναμφισβήτητο ότι ανήκω στον πολιτικό χώρο της, μόνο και μόνο επειδή δεν εξελέγη ο υποψήφιος που επιθυμούσε…».

Επίσης, ζητάει να τον αποκαταστήσουμε, αναφέροντας ότι «ουδέν επιλήψιμο γεγονός προκύπτει στην υπόθεση αυτή» ως προς τον ίδιο και να ανακαλέσουμε φράσεις από τις οποίες προκύπτει ότι είχε ρόλο υπέρ της εκλογής, άσκησε παρεμβάσεις υπέρ της εκλογής, ήταν ενήμερος για την επιλογή, διέβαλε μόνο και μόνο επειδή δεν εξελέγη ο υποψήφιος που επιθυμούσε, άλλως δηλώνει ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια.

Για λόγους δεοντολογίας παραθέτουμε τα παραπάνω αποσπάσματα από το εξώδικο του κ. Σιάσου και διευκρινίζουμε ότι στο δημοσίευμα της 23ης Μαΐου εκθέσαμε εκτενώς την άποψή του για την υπόθεση, ώστε να μη χρειάζεται επανάληψη των ισχυρισμών του.

Το δημοσίευμα παρουσίασε, σε συνέχεια του άρθρου «Κόκκινη κάρτα στα “στημένα” των ΑΕΙ», επωνύμως τις απόψεις τριών καθηγητών για τη διεκδίκηση θέσης επίκουρου καθηγητή με διδακτορικό που αποδείχθηκε προϊόν πλαγιαρισμού, χωρίς να υιοθετήσει καμία «διαβολή», όπως ατυχώς ισχυρίζεται ο κ. Σιάσος, και διατήρησε τις αναγκαίες επιφυλάξεις σε σχέση με όσα διαδραματίστηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή