Χαρδαλιάς: Ειδική μονάδα ελέγχων για κορωνοπάρτι

Χαρδαλιάς: Ειδική μονάδα ελέγχων για κορωνοπάρτι

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύσταση ειδικής μονάδας της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και την αυστηροποίηση των ελέγχων για τη διενέργεια παράνομων κορωνοπάρτι ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Διαβάστε ακόμη: Έκκληση στους νέους να εμβολιαστούν

Κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας και ερωτηθείς για πληροφορίες και καταγγελίες που υπάρχουν σχετικά με ενέργειες για τη διοργάνωση κορωνοπάρτι στη Μύκονο και σε άλλα νησιά, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προανήγγειλε ότι αυστηροποιείται το πλαίσιο ελέγχου για τέτοιου είδους καταστάσεις.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι τα παράνομα πάρτι «σημαίνουν διασπορά, αύξηση κρουσμάτων, συρροές, μέτρα, κλείσιμο δραστηριοτήτων και ζημιά σε τοπικές οικονομίες», ενώ -όπως είπε- η ειδική μονάδα ελέγχου, σε συνεργασία με την αστυνομία, θα εντείνει τους ελέγχους τόσο σε νησιά, όσο και στην ηπειρωτική χώρα.

Επιδημιολογικός Χάρτης Ελλάδας

«Η διασπορά δεν έχει ακόμα ελεγχθεί» παρότι υπάρχει ύφεση, τόνισε ο υφυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε στον νέο διαδραστικό επιδημιολογικό χάρτη.

Σημείωσε ότι αυτή την στιγμή καμία περιοχή της χώρας δεν βρίσκεται στο «κόκκινο», ενώ σε «πορτοκαλί» επίπεδο βρίσκονται 28 περιφέρειες.

«Καλούμε τους κατοίκους Ρόδου, Νάξου και Κατερίνης να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, αναφέροντας ότι οι πέντε περιφέρειες με την χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη είναι: Φλώρινα, Ξάνθη, Σέρρες, Φωκίδα και Δράμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή