ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αμφιβολίες για τον ρόλο της «ψυχολόγου»

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αμφιβολίες για τον ρόλο της «ψυχολόγου»

Eρωτήματα για τον ρόλο της «ψυχολόγου» στην υπόθεση των Γλυκών Νερών ανακύπτουν μετά τη δημόσια παρέμβαση του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της δημοσιοποίησης παλαιότερης ανακοίνωσης της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος» για τη συγκεκριμένη γυναίκα. Το περιεχόμενο των δύο εγγράφων γεννά αμφιβολίες για την ακριβή ιδιότητά της και ταυτόχρονα υποχρεώνει τους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών να ερευνήσουν εις βάθος τον ρόλο της στην πρόσφατη υπόθεση των Γλυκών Νερών, που έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Προ δεκαπενθημέρου έγινε γνωστό μέσω δημοσιευμάτων στον Τύπο ότι η 20χρονη Καρολάιν, που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της, και ο 32χρονος σύζυγός της επισκέπτονταν τη συγκεκριμένη «ψυχολόγο» και κουβέντιαζαν θέματα που τους απασχολούσαν. Από αρκετούς η είδηση ερμηνεύθηκε ως ένδειξη ότι η σχέση του ζευγαριού βρισκόταν σε κρίση. 

Την περασμένη εβδομάδα η «ψυχολόγος» παραχώρησε συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα δημοσιοποιώντας το περιεχόμενο των συζητήσεών της με το ζεύγος και τονίζοντας ότι η 20χρονη Καρολάιν και ο σύζυγός της ήταν πολύ αγαπημένο ζευγάρι. Οι δημόσιες εμφανίσεις της ψυχολόγου, ωστόσο, προκάλεσαν εξελίξεις. Ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί την εν λόγω γυναίκα να τους προσκομίσει το πτυχίο Ψυχολογίας και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου, αμφισβητώντας ευθέως την επαγγελματική της ιδιότητα. 

«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέλφων ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου του ελληνικού κράτους», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ακόμα μεγαλύτερα ερωτήματα γεννά ανακοίνωση που είχε εκδώσει σε ανύποπτο χρόνο (2018) για την «ψυχολόγο της Καρολάιν» η «Μεγάλη Στοά της Ελλάδος». Και αυτό διότι από το περιεχόμενό της προκύπτει ότι η εν λόγω γυναίκα παρουσιαζόταν με πλαστά στοιχεία στις εκδηλώσεις της Στοάς. «Αποδείχθηκε πως η ψυχολόγος είναι παντελώς άγνωστη στους Ιατρικούς Συλλόγους Ελλάδας και Ρουμανίας (…) Παρείχε ιατρικές συμβουλές όλων των ειδικοτήτων, ενώ στερείτο του δικαιώματος της ακριβούς και πλήρους γνώσεως των θεμάτων αυτών, γεγονός που, όπως αναφέρεται, την καθιστούσε επικίνδυνη».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η «ψυχολόγος» αποβλήθηκε από την αδελφότητα καθώς «παρέστησε ψευδώς σε όλους όσοι συναναστρεφόταν μέσα στους κόλπους της “Μεγάλης Στοάς” ότι είναι ιατρός με ειδικότητα μαιευτήρα-γυναικολόγου, σπουδάσασα σε Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας, το οποίο και κατονομάζει στο αναρτημένο βιογραφικό της και εις το οποίο εμφανίζει εαυτόν ως καθηγήτρια Γενετικής του μεταπτυχιακού τμήματός τους». 
Ερωτηθέντες σχετικά, οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει να διαλευκάνουν την υπόθεση χαρακτήρισαν τα νέα δεδομένα «δεκτικά έρευνας», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα διερευνήσουν τον ρόλο της γυναίκας στην υπόθεση. Ενα από τα ερωτήματα που τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν κληθεί να απαντήσουν από την πρώτη στιγμή, ήταν αν οι δράστες γνώριζαν για το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρισκόταν στο σπίτι ή αν είχαν επιλέξει τυχαία να διαρρήξουν τη μεζονέτα της οικογένειας.