ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρίνιο: Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου μετά το «τελεσίγραφο» Κοντοζαμάνη

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, έπειτα από τη διορία η οποία του δόθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, με φόντο το αυξημένο ποσοστό θνητότητας στη ΜΕΘ COVID

Αγρίνιο: Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου μετά το «τελεσίγραφο» Κοντοζαμάνη

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, έπειτα από τη διορία η οποία του δόθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, σύμφωνα με το skai.gr, με φόντο το αυξημένο ποσοστό θνητότητας στη ΜΕΘ COVID.

Κατά την επίσκεψή του σε υγειονομικές δομές της πόλης των Πατρών και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι «είναι απόφαση μας να υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση του νοσοκομείου, έχουμε ζητήσει την παραίτηση του διοικητή. Εφόσον αυτή δεν δοθεί, την Δευτέρα ο διοικητής θα παυθεί από τα καθήκοντα του».

Πρόσθεσε ότι πάντα την ευθύνη την φέρει ο επικεφαλής της μονάδας. «Θα δούμε τι έχει συμβεί θα αξιολογήσουμε την κατάσταση, αλλά το τονίζω ξανά, πρέπει να υπάρξει μια επανεκκίνηση για το νοσοκομείο Αγρινίου. Να μην σπέρνουμε τον πανικό και τον φόβο στον κόσμο. Οι συμπολίτες μας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς διότι όλες οι μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας παρέχουν επαρκείς υπηρεσίες υγείας. Χρειάζεται μια νέα αρχή», σημείωσε.

Στον απόηχο των πιέσεων, ο διοικητής του νοσοκομείο Αγρινίου, Ανδρέας Τσώλης, κοινοποίησε την παραίτησή του. «Λόγοι επαγγελματικής συνείδησης και αξιοπρέπειας, η οποία βάναυσα ποδοπατήθηκε από τον τηλε-κανιβαλισμό των τελευταίων ημερών, μην αποδεχόμενος την αναίτια προσπάθεια καταλογισμού ευθυνών εναντίον μου, παραιτούμαι και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου» επεσήμανε στην επιστολή παραίτησής του, σύμφωνα με το agrinionews.gr.

Τονίζεται ότι κλιμάκιο του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στο νοσοκομείο Αγρινίου έτσι ώστε να αξιολογήσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το υπουργείο Υγείας, όπως δήλωσε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Έρευνα για παραλείψεις

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η 6η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων που διενεργούνται από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Υπηρεσιών Υγείας και του ΟΔΙΠΥ σε νοσοκομεία όλης της χώρας, διαπιστώθηκε αυξημένο ποσοστό θνητότητας στη ΜΕΘ COVID του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό ανακοινωθέν, το ζήτημα αναδείχθηκε την Παρασκευή 21 Μαΐου, κατά την επίσκεψη στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια κλιμακίου υπό τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου, οπότε και ζητήθηκαν από το Διοικητή του ΓΝ Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη οι απαραίτητες διευκρινίσεις σε σχέση με τις ενέργειες που όφειλε να κάνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Από τον κ. Τσώλη, σύμφωνα με την 6η ΥΠΕ, ζητήθηκε να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Γιατί το Γ.Ν. Αγρινίου δεν ενημέρωσε την ΥΠΕ σε σχέση με την αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ COVID, όπως αποκαλύφθηκε στην επίσκεψη του κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας;
  • Έθεσε το θέμα ως όφειλε στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου;
  • Γιατί δεν ζήτησε εγκαίρως τη συνδρομή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας;

Έρευνα για τις όποιες διοικητικές παραλείψεις

Κατά την ΥΠΕ, ο Διοικητής του Νοσοκομείου δεν απάντησε στα ερωτήματα, αλλά ούτε σε σχετικό έγγραφο το οποίο του απέστειλε στις 28 Μαΐου ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

«Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας διερευνούν ήδη μέσω των αρμόδιων κλιμακίων τις όποιες διοικητικές παραλείψεις. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν επιτρέπεται σε κανέναν να ακυρώσει ή να αμφισβητήσει την τιτάνια προσπάθεια που με αυτοθυσία καταβάλλουν οι υγειονομικοί μας, τόσο στο Αγρίνιο όσο και σε κάθε μονάδα Υγείας της χώρας» καταλήγει η 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Με πληροφορίες από skai.gr, agrinionews.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις