«Σύγκρουση» για τη Μεραρχία στα Χανιά

«Σύγκρουση» για τη Μεραρχία στα Χανιά

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σίριαλ της κατάληψης ή της αξιοποίησης του κτιρίου της Μεραρχίας στα Χανιά από το Πολυτεχνείο Κρήτης συνεχίζεται. Τις προηγούμενες ημέρες, το κτίριο κατελήφθη εκ νέου από ομάδα που αυτοτοποθετείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ειδικότερα, το 2004 η ομάδα Rosa Nera «κατέλαβε» το κτίριο, έχοντας τη στήριξη μερίδας της τοπικής κοινωνίας. Τον Μάρτιο του 2014 η Σύγκλητος του ΑΕΙ αποφάσισε να προχωρήσει στην αξιοποίηση του κτιρίου. Τα ξημερώματα της 5ης Σεπτεμβρίου 2020, η αστυνομία εισήλθε στον χώρο, εκκενώνοντας το κτίριο, με προοπτική την εμπορική αξιοποίησή του ως ξενοδοχειακή μονάδα. 

Το Σάββατο το πρωί έγινε ανακατάληψη «μετά την απόφαση της αστυνομίας να απομακρύνει τις δυνάμεις της από το σημείο», όπως ανέφερε στην «Κ» ο τέως υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Χανιών της Ν.Δ., Βασίλης Διγαλάκης. Μάλιστα, οι καταληψίες πανηγύρισαν ανάβοντας φωτιές. «Μετά μια περίοδο δεκαέξι ετών παγερής και φοβικής σιωπής και έπειτα από τους τελευταίους εννέα μήνες ανέξοδης, υποκριτικής και εκ του ασφαλούς “φλυαρίας”, είναι ξεκάθαρο ότι το δίλημμα δεν είναι “ξενοδοχείο ή κατάληψη”, ούτε “ξενοδοχείο ή δημόσιος χώρος”. Το μεγάλο δίλημμα για τα Χανιά είναι αν σε αυτή τη “σύγκρουση” δύο “κόσμων” θα υπερισχύσουν οι δυνάμεις της στασιμότητας, της ιδεοληψίας, του λαϊκισμού, της υποκρισίας και των μικροπολιτικών συμφερόντων, οι οποίες ευθύνονται, σε μεγάλο βαθμό, για το αναπτυξιακό υστέρημα του τόπου μας, ή οι δυνάμεις εκείνες που προτάσσουν, αποδεχόμενες και το όποιο πολιτικό κόστος, την κοινή λογική, την πρόοδο και την ευημερία του τόπου», δήλωσε ο κ. Διγαλάκης.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή