ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζάκυνθος: Έξι προσαγωγές για τη δολοφονία της συζύγου Κορφιάτη

zakynthos-exi-prosagoges-gia-ti-dolofonia-tis-syzygoy-korfiati-561391993

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου για την εξιχνίαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας της 37χρονης ξενοδόχου Χριστίνας Κλουτσινιώτη και τον σοβαρό τραυματισμό του συζύγου της, Διονύση Κορφιάτη τον Ιούνιο του 2020 στη Ζάκυνθο.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος τότε είχε τραυματιστεί, πριν εν τέλει εκτελεστεί και ο ίδιος τον περασμένο μήνα, μέσα σε γραφείο στο κέντρο της Ζακύνθου.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι προσαγωγές υπόπτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τρία άτομα από τη Ζάκυνθο, δύο από την Αττική και ένα από την περιοχή του Πύργου Ηλείας. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μεταξύ των προσαχθέντων συγκαταλέγονται δύο άτομα τα οποία είχε «δείξει» ο Κορφιάτης στη μηνυτήρια αναφορά του μετά την επίθεση που οδήγησε στον θάνατο της συζύγου του. 

Πρώτον, ένας απόστρατος αστυνομικός, ο οποίος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για ηθική αυτουργία σε ληστεία, αποφυλακιζόμενος, μάλιστα, λίγα 24ωρα πριν τη δεύτερη δολοφονική επίθεση, κατά του ίδιου του Κορφιάτη. 

Δεύτερον, ένας άνδρας που εργαζόταν ως σωματοφύλακας εφοπλιστή. Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπλοκής και του εφοπλιστή στην υπόθεση, ενδεχομένως επιτελώντας «υποβοηθητικό ρόλο».