Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στη ΓΑΔΑ η «ψυχολόγος» της 20χρονης Κάρολαϊν

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στη ΓΑΔΑ η «ψυχολόγος» της 20χρονης Κάρολαϊν

2' 26" χρόνος ανάγνωσης

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οδηγήθηκε το πρωί η φερόμενη ως ψυχολόγος της 20χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της, στις 11 Μαΐου, στα Γλυκά Νερά, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαθέτει πτυχίο ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η παρουσία της ψυχολόγου στη ΓΑΔΑ δεν αφορά την υπόθεση της δολοφονίας, αλλά αποκλειστικά το θέμα της άδειας άσκησης επαγγέλματος και για αυτό τον λόγο δεν εξετάζεται από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο ρόλος της, πάντως, στην υπόθεση εξακολουθεί να δημιουργεί ερωτήματα, ειδικά μετά την προ ημερών δημόσια παρέμβαση του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και τη δημοσιοποίηση παλαιότερης ανακοίνωσης της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος» σχετικά με την ιδιότητά της. 

Το χρονικό

Πριν μερικές ημέρες η «ψυχολόγος» παραχώρησε συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα δημοσιοποιώντας το περιεχόμενο των συζητήσεών της με το ζεύγος και τονίζοντας ότι η 20χρονη Καρολάιν και ο σύζυγός της ήταν πολύ αγαπημένο ζευγάρι. Οι δημόσιες εμφανίσεις της ψυχολόγου, ωστόσο, προκάλεσαν εξελίξεις. Ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί την εν λόγω γυναίκα να τους προσκομίσει το πτυχίο Ψυχολογίας και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου, αμφισβητώντας ευθέως την επαγγελματική της ιδιότητα. 

«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέλφων ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου του ελληνικού κράτους», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ακόμα μεγαλύτερα ερωτήματα γέννησε ανακοίνωση που είχε εκδώσει σε ανύποπτο χρόνο (2018) για την «ψυχολόγο της Καρολάιν» η «Μεγάλη Στοά της Ελλάδος». Και αυτό διότι από το περιεχόμενό της προκύπτει ότι η εν λόγω γυναίκα παρουσιαζόταν με πλαστά στοιχεία στις εκδηλώσεις της Στοάς. «Αποδείχθηκε πως η ψυχολόγος είναι παντελώς άγνωστη στους Ιατρικούς Συλλόγους Ελλάδας και Ρουμανίας (…) Παρείχε ιατρικές συμβουλές όλων των ειδικοτήτων, ενώ στερείτο του δικαιώματος της ακριβούς και πλήρους γνώσεως των θεμάτων αυτών, γεγονός που, όπως αναφέρεται, την καθιστούσε επικίνδυνη».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφερόταν ότι η «ψυχολόγος» αποβλήθηκε από την αδελφότητα καθώς «παρέστησε ψευδώς σε όλους όσοι συναναστρεφόταν μέσα στους κόλπους της “Μεγάλης Στοάς” ότι είναι ιατρός με ειδικότητα μαιευτήρα-γυναικολόγου, σπουδάσασα σε Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας, το οποίο και κατονομάζει στο αναρτημένο βιογραφικό της και εις το οποίο εμφανίζει εαυτόν ως καθηγήτρια Γενετικής του μεταπτυχιακού τμήματός τους». 

Ερωτηθέντες σχετικά προ ημερών, οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει να διαλευκάνουν την υπόθεση χαρακτήρισαν τα νέα δεδομένα «δεκτικά έρευνας», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα διερευνήσουν τον ρόλο της γυναίκας στην υπόθεση.

Ενα από τα ερωτήματα που τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν κληθεί να απαντήσουν από την πρώτη στιγμή, ήταν αν οι δράστες γνώριζαν για το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρισκόταν στο σπίτι ή αν είχαν επιλέξει τυχαία να διαρρήξουν τη μεζονέτα της οικογένειας.