Κύκλωμα ναρκωτικών σε Αθήνα – Μύκονο: Προφυλακιστέοι οι κατηγορούμενοι

Κύκλωμα ναρκωτικών σε Αθήνα – Μύκονο: Προφυλακιστέοι οι κατηγορούμενοι

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, έπειτα από τις απολογίες τους, οι τέσσερις κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε Αθήνα και Μύκονο

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, έπειτα από τις απολογίες τους, οι τέσσερις κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε Αθήνα και Μύκονο.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κύκλωμα ναρκωτικών στη Μύκονο: Το δήθεν τροχαίο και οι διασυνδέσεις με τη Χάγη

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνούνται όσα τους αποδίδονται, ισχυριζόμενοι πως οι κατασχεθείσες ποσότητες είναι λίγων γραμμαρίων που προορίζονταν για ίδια χρήση και όχι για εμπόριο.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση αφορά τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της πλαστογραφίας κατ΄εξακολούθηση, της κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και της παράβασης νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, εκρηκτικές ύλες κά.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Τέσσερις συλλήψεις διακινητών ναρκωτικών – Βίντεο από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά το πέρας της διαδικασίας και την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για προσωρινή κράτηση των κατηγορουμένων, ο συνήγορος των δύο εξ αυτών, Σταύρος Γεωργόπουλος, σε δήλωση του αναφέρθηκε σε «συνθήκες άρτου και θεάματος» όσον αφορά την επιχείρηση των διωκτικών αρχών για την σύλληψη της ομάδας των κατηγορουμένων.

Όπως είπε ο συνήγορος: «Έχουμε εμπιστοσύνη ότι η δικαιοσύνη στην πορεία θα κρίνει με αμεροληψία την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις. Οι συνθήκες άρτου και θεάματος, συλλήψεων με drone και υπερβολές ως προς τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, καταλαβαίνετε ότι καταπατά το τεκμήριο της αθωότητας και θα πρέπει αυτό όλους να μας απασχολεί».

⇒ Διαβάστε ακόμη: Στον ανακριτή η μαφία της Μυκόνου – Χολιγουντιανών προδιαγραφών οι συλλήψεις υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι

Όπως γράφει στο σημερινό της φύλλο η «Κ», από το περιεχόμενο της δικογραφίας προκύπτει ότι Αλβανός, «σύνδεσμος» του κυκλώματος στη Χάγη, προμηθευόταν κοκαΐνη από την Ολλανδία, την οποία στη συνέχεια μετέφερε στην Ελλάδα. Οι αστυνομικοί ανέσυραν από τα κινητά του 43χρονου φωτογραφίες (screenshots) με τις διαδρομές των ναρκεμπόρων στην Ολλανδία και στη Γερμανία, όπως και φωτογραφίες από τα σημεία συνάντησής τους, όπως για παράδειγμα ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή Nieuwegein της Ολλανδίας.  

Ενδεικτικά, αρχές Απριλίου ο 43χρονος Αλβανός συνομιλεί με τον σύνδεσμό του στην Ολλανδία, ο οποίος τον πληροφορεί ότι υπέστη ζημία 120.000 ευρώ έπειτα από κατάσχεση 3 κιλών κοκαΐνης στην κατοχή ενός Ελληνα διακινητή. «Μου έπιασαν τον Ελληνα. Εχασα 120.000. Στη Βρέμη, στη Γερμανία. Είχαν βάλει μπλόκα για όποιον περνούσε», λένε στη μεταξύ τους επικοινωνία. Ακόμα, στο κινητό του 43χρονου βρέθηκε χειρόγραφο σημείωμα με τίτλο «ΝΧΗΟ ΑKAUNT», δηλαδή λογαριασμός και σημειωμένα χρηματικά ποσά δίπλα σε ονόματα: Rino 16.960 euro, Landi 3.000 euro κ.ο.κ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Χαστούκι κατά Μακρόν στη νότια Γαλλία – Συνελήφθη ο δράστης (βίντεο)

Εγκλημα στα Γλυκά Νέρα – «Ψυχολόγος» της Κάρολαιν: «Ουδέποτε δήλωσα ψυχολόγος»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή