Βρετανίδα πρέσβης: Σύντομα η Ελλάδα θα μπει στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας

Βρετανίδα πρέσβης: Σύντομα η Ελλάδα θα μπει στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εκτίμηση πως πολύ σύντομα η Ελλάδα θα μπει στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας, τους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους οποίους, δηλαδή, δεν θα χρειάζεται καραντίνα κατά την επιστροφή, προχώρησε η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στη χώρα μας Κέιτ Σμιθ.

Διαβάστε ακόμη: Βρετανία: Καμία προσθήκη στην «πράσινη λίστα» – Πορτοκαλί και η Πορτογαλία

Βρετανίδα πρέσβης: Σύντομα η Ελλάδα θα μπει στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας-1Μιλώντας στην τηλε-ημερίδα «Τουρισμός και Ασφάλεια», που διοργάνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, με την υποστήριξη της Βρετανικής πρεσβείας, η κ. Σμιθ αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες, που ενισχύθηκε σημαντικά μετά τη δολοφονία του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου Στίβεν Σόντερς, στις 8 Ιουνίου του 2000 και την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Ν, που συνέβαλε στο να θεωρούν οι Βρετανοί επισκέπτες την Ελλάδα ασφαλή τουριστικό προορισμό.

Σε ό,τι αφορά στην ένταξη της Ελλάδας στην «πορτοκαλί» λίστα, η κ. Σμιθ φάνηκε καθησυχαστική λέγοντας πως τα στοιχεία της πανδημίας αναθεωρούνται κάθε τρεις εβδομάδες και εκτίμησε πως η Ελλάδα σύντομα θα γίνει «πράσινη», ώστε οι Βρετανοί τουρίστες να καταφθάσουν στη χώρα μας που αποτελεί αγαπημένο τους προορισμό.

Διαβάστε ακόμη: EasyJet: Οι αποφάσεις της Βρετανίας την αποκόπτουν από τον υπόλοιπο κόσμο

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε πως «η Ελλάδα έχει ως ανταγωνιστικό στοιχείο του τουριστικού της προϊόντος και την ασφάλεια, είναι μία ασφαλής χώρα. Είναι κρίσιμο ο τουρίστας, ο επισκέπτης να νιώθει ελεύθερος και ασφαλής και στην Ελλάδα αυτό ισχύει».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρέθεσε στοιχεία για τη μείωση της εγκληματικότητας που καθιστούν τη χώρα μας ασφαλή προορισμό, ενώ αναφέρθηκε και στην εφαρμογή του Νόμου για τη διαχείριση των συναθροίσεων που κάνει την πόλη φιλική προς τους επισκέπτες της, καθώς, στο παρελθόν, οι συγκεντρώσεις και τα επεισόδια που σημειώνονταν αποτελούσαν σημείο αρνητικής κριτικής από ταξιδιωτικές σελίδες.

Τέλος, ανέπτυξε το σχέδιο για την ενίσχυση της ασφάλειας και της αστυνόμευσης κατά την τουριστική περίοδο. Σύμφωνα με τον Υπουργό, το σχέδιο περιλαμβάνει από την ενισχυμένη αστυνομική παρουσία με προσωπικό, αλλά και τεχνολογικά μέσα σε προορισμούς υψηλής τουριστικής προσέλευσης, όπως είναι η Μύκονος, μέχρι ενισχυμένη παρουσία της αστυνομίας σε τουριστικές περιοχές στην Αττική. «Επιπρόσθετα, ενισχύουμε με προσωπικό τα αεροδρόμια μας για να γίνονται οι έλεγχοι γρήγορα και με ασφάλεια», είπε.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης σημείωσε ότι η Ημερίδα γίνεται στην καλύτερη δυνατή χρονική στιγμή και τόνισε πως η διάρκεια της τουριστικής περιόδου εφέτος θα κρίνει και το τελικό αποτέλεσμα σε αφίξεις και έσοδα για τον ελληνικό τουρισμό. Επίσης, ζήτησε την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων και αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή της αστυνομίας σε αυτό. Ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι από το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού υπάρχει συνεχής πτώση των κρουσμάτων και επεσήμανε ότι «θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει σχέδιο και το θέτει σε εφαρμογή».

Τελευταίες ειδήσεις

Χαστούκι κατά Μακρόν στη νότια Γαλλία – Συνελήφθη ο δράστης (βίντεο)

Εγκλημα στα Γλυκά Νέρα – «Ψυχολόγος» της Κάρολαιν: «Ουδέποτε δήλωσα ψυχολόγος»

Παγκόσμιο μπλακ άουτ: Γιατί «έπεσαν» τα μεγαλύτερα sites στον κόσμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή