ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος εφοπλιστή – Πώς εμπλέκεται στην υπόθεση

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος εφοπλιστή – Πώς εμπλέκεται στην υπόθεση

Στην έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του γνωστού εφοπλιστή που φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία της Χριστίνας Κλουτσινιώτη, συζύγου του επιχειρηματία Διονύση Κορφιάτη, στη Ζάκυνθο, έχουν προχωρήσει οι αρχές. 

Ο εφοπλιστής ήταν μεταξύ των ατόμων που αναφέρονταν στην πολυσέλιδη δικογραφία, καθώς, όπως τονιζόταν, ένα αυτοκίνητο και ένα ταχύπλοο ιδιοκτησίας του χρησιμοποιήθηκαν κατά την επίθεση. Με βάση το ένταλμα κατηγορείται για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία

Επιπλέον, ένταλμα έχει εκδοθεί και κατά μιας γυναίκας, μόνιμης κατοίκου Ζακύνθου και συντρόφου ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης. 

Όπως έγραφε σήμερα η «Κ», την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να επιτάχυνε η κατάθεση ενός μάρτυρα «κλειδιού», που περιέγραψε με λεπτομέρεια όσα προηγήθηκαν και όσα ακολούθησαν την αιματηρή επίθεση του Ιουνίου 2020. Τα γεγονότα είχε, εξάλλου, με λεπτομέρεια περιγράψει και ο ίδιος Κορφιάτης σε μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει τον Δεκέμβριο του 2020, μέσω του δικηγορικού γραφείου του Θόδωρου Μαντά. Στο 16σέλιδο έγγραφο, ο 53χρονος είχε κατονομάσει τους δράστες και επιπλέον είχε αναφερθεί στο κίνητρό τους. 

Ως φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας της συζύγου του και του δικού του σοβαρού τραυματισμού υπέδειξε δύο Ζακυνθινούς, τους οποίους αναγνώρισε από τον σωματότυπό τους. «Η αναμφίβολη αναγνώριση του ως άνω ατόμου οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπό του και στη χαρακτηριστική στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στη μοτοσικλέτα του» είχε πει για τον άνδρα που φέρεται να πυροβόλησε 7-8 φορές κατά του ιδίου και της συζύγου του και ο οποίος εργαζόταν στην ασφάλεια του εφοπλιστή.  

Ο Κορφιάτης είχε ακόμη περιγράψει με λεπτομέρεια το σχέδιο των δραστών για τη μετάβαση και διαφυγή τους με φουσκωτό ταχύπλοο από το νησί: «Το σκάφος μεταφέρθηκε την 5η Ιουνίου του έτους 2020 στη Σκαφιδιά Ηλείας με σημείο εκκίνησης την οικία του εφοπλιστή στο Ψυχικό, με ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο, δίχως να διέλθει από την εθνική οδό, ώστε να μην καταγραφεί από κάμερες».

Μεταξύ όσων πρόκειται να κατηγορηθούν για την υπόθεση είναι και ένας απότακτος αστυνομικός που είχε διατελέσει υποδιοικητής Ασφάλειας Ζακύνθου. Ο τελευταίος είχε καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σε 12 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε ληστεία και αποφυλακίστηκε πρόσφατα από τις φυλακές Πάτρας. 

Στη δίκη εις βάρος του, ο Κορφιάτης είχε καταθέσει με την ιδιότητα του μάρτυρα κατηγορίας. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας ήταν να κριθεί ένοχος και να οδηγηθεί στη φυλακή. Παρομοίως, ο 53χρονος είχε καταθέσει δύο φορές και εναντίον ενός εκ των επτά προσαχθέντων για την υπόθεση. Είχε συντάξει αναφορές στις οποίες τον κατονόμαζε ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά, με συνέπεια να οδηγηθεί στη φυλακή για περισσότερα από επτά χρόνια.