ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικός Τουρισμός – ΟΑΕΔ: Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις – Η διαδικασία και οι δικαιούχοι

Ξεκινά αύριο, Πέμπτη, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021 του ΟΑΕΔ.

Κοινωνικός Τουρισμός – ΟΑΕΔ: Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις – Η διαδικασία και οι δικαιούχοι

Ξεκινά αύριο, Πέμπτη, η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021, με το οποίο οι δικαιούχοι του ΟΑΕΔ θα μπορούν να πραγματοποιήσουν έως δέκα διανυκτερεύσεις σε ορισμένα νησιά.

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει στις 15:00 για τους δικαιούχους και παρόχους τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και ακτοπλοϊκών εταιρειών για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2021-2022.

Σημειώνεται ότι και φέτος επιδοτούνται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ η επιδότηση των τουριστικών καταλυμάτων ενισχύεται κατά 20% τον Αύγουστο, προκειμένου να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη των επιχειρήσεων και αυξημένη διαθεσιμότητα δωματίων κατά την «αιχμή» της περιόδου των διακοπών.

Αριθμός διανυκτερεύσεων

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από  την 1 Αυγούστου 2021 έως τις 31 Ιουλίου 2022 σε τουριστικά καταλύματα του μητρώου παρόχων του ΟΑΕΔ.

Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 6 βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή. Ωστόσο, τα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο νομό Έβρου, η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Διαβάστε επίσης⇒ Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Εκπνέει η προθεσμία για τους δικαιούχους του ΟΠΕΚΑ

Αιτήσεις

Η υποβολή των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους δικαιούχους και τους παρόχους γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ, στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Δικαιούχοι: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinonikou-tourismou

Πάροχοι: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-koinonikou-tourismou

Η ακριβής διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Αποζημιώσεις και παροχές → Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού (ΟΑΕΔ) ή Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού.

«Η ορθή και πλήρης συμπλήρωση των αιτήσεων, καθώς και η ταυτόχρονη υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, θα βοηθήσει στην ταχύτερη επεξεργασία τους», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται, μέχρι την Πέμπτη 17 Ιουνίου, στις 23:59.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι οι οποίοι το έτος 2020:

•είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ) ή

•έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

•έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή

•συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή

•ήταν εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Διαβάστε επισης⇒ Δικαίωμα επιστροφής εισφορών επικουρικής στους ασφαλισμένους

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων, με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Συνολικά θα χορηγηθούν 300.000 επιταγές και ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 30 εκατ. ευρώ. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση επιταγής κοινωνικού τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Τελευταίες ειδήσεις