Κινητοποιήσεις: Ποιοι απεργούν σήμερα

Κινητοποιήσεις: Ποιοι απεργούν σήμερα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η χώρα λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. 

Η συμμετοχή στην απεργία των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων και των ομοσπονδιών των ιατρών και των υγειονομικών, σημαίνει ότι δεν θα λειτουργήσουν δημόσιες υπηρεσίες (εφορίες, Δήμοι, κλπ), ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ. Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία έχουν και τα σωματεία όλων των ειδικοτήτων εργαζομένων στα ΜΜΕ (τεχνικοί, δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι).

Κινητοποιήσεις: Ποιοι απεργούν σήμερα-1
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

 

Στις συγκοινωνίες ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ) και τα τρόλεϊ. Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 -21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) και τα Σωματεία Εργαζομένων στον Σιδηρόδρομο, θα συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία που έχει εξαγγείλει η Γ.Σ.Ε.Ε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΣΕ ενημέρωσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι αδυνατεί να εξασφαλίσει ακόμη και τα ελάχιστα δρομολόγια που προβλέπονται σε περιπτώσεις απεργιών, με προσωπικό ασφαλείας, όπως προκύπτει από την ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τους εργαζομένους.

Ως εκ τούτου κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας.

Κινητοποιήσεις: Ποιοι απεργούν σήμερα-2
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

 

Από νωρίς το πρωί ναυτεργατικά σωματεία συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά με πανό μπροστά από τα δεμένα πλοία αντιδρώντας σε βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή.

Κινητοποιήσεις: Ποιοι απεργούν σήμερα-3
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Κοινή απόφαση των 12 ναυτεργατικών σωματείων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, είναι ότι η 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ανεξάρτητα από την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά που έκρινε την Τετάρτη παράνομη την 24ωρη πανελλαδική απεργία των ναυτεργατικών σωματείων.

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή