Εμβολιασμοί: Περισσότερα από 100.000 ραντεβού κλείστηκαν χθες – Έχουν εκδοθεί 350.000 πιστοποιητικά

Εμβολιασμοί: Περισσότερα από 100.000 ραντεβού κλείστηκαν χθες – Έχουν εκδοθεί 350.000 πιστοποιητικά

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για 107.000 ραντεβού για εμβολιασμό, που κλείστηκαν χθες έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Το πιο ενδιαφέρον με το ευρύτερο κομμάτι του εμβολιασμού είναι το ότι χθες κλείστηκαν 107.000 ραντεβού. Δηλαδή, 70.000 ραντεβού κλείστηκαν από εκείνους για τους οποίους άνοιγε αμιγώς η πλατφόρμα (για την ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών), αλλά και 37.000 πολίτες από άλλες ηλικιακές κατηγορίες που δεν είχαν κλείσει το ραντεβού τους τόσο καιρό μπήκαν και το έκλεισαν χθες. Τρέχει η διαδικασία και συνεχώς κλείνονται νέα ραντεβού», ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

Διαβάστε επίσης

Ισραηλινή έρευνα: Ο εμβολιασμός ενηλίκων φαίνεται να προστατεύει και τα ανεμβολίαστα παιδιά

Υπογράμμισε μάλιστα ότι «όσο έρχονται παραλαβές εμβολίων τόσο θα προστίθενται εφοδιαστικές γραμμές. Οπότε πολύ σύντομα θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη προσφορά» και επανέλαβε ότι το σύστημα έχει ευελιξία σε σχέση με το μέρος, στο οποίο επιθυμεί να εμβολιαστεί κάποιος.

Όσον αφορά στο ψηφιακό πιστοποιητικό ο υπουργός επεσήμανε ότι έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής 350.000 πιστοποιητικά, εννέα χώρες έχουν μπει στην διαδικασία και από την 1η Ιουλίου μπαίνουν όλες, ενώ σημείωσε ότι εξετάζεται η πιθανότητα άρσης της υποχρεωτικότητας του self test για όσους είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν περάσει τον ιό.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, εντός των ημερών θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό.

Ειδικότερα, όπως είπε, στο τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων πολιτών, ο οποίος θα γίνει με τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών. Διευκρίνισε ότι ο εμβολιασμός θα γίνει με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή