Έβρος: «Δεν χρησιμοποιείται ηχητικό κανόνι» (βίντεο)

Έβρος: «Δεν χρησιμοποιείται ηχητικό κανόνι» (βίντεο)

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν χρησιμοποιείται ηχητικό «κανόνι» στον Έβρο, αναφέρει ο επικεφαλής της αστυνομίας της Αλεξανδρούπολης, στον απόηχο και των ανησυχιών που έχει εκφράσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το ζήτημα. 

Μιλώντας στο Euronews, o αξιωματικός σημειώνει ότι πρόκειται για συσκευή που αναπαράγει τον ήχο της σειρήνας σε μεγάλη απόσταση και όχι για κανόνι, ένα σύστημα που εντάσσεται στην αξιοποίηση νέων μέτρων παρακολούθησης και ελέγχου στην περιοχή. 

Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά της Ε.Ε., ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα μετανάστευσης, είχε εκφράσει πρόσφατα την ανησυχία του για τις αναφορές στον Τύπο περί της χρήσης «ηχητικών κανονιών» για την αποτροπή της απόπειρας εισόδου μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα. 

Η διαχείριση των συνόρων «είναι εθνική αρμοδιότητα», αλλά πρέπει να διεξάγεται «με πλήρη σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ασύλου», σημείωσε. Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι έχει ζητηθεί ενημέρωση επ’ αυτού του ζητήματος από τις ελληνικές αρχές.

Πάντως, μετά και τα γεγονότα του 2020, όταν για αρκετά 24ωρα ο Έβρος είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης μεταξύ των ελληνικών αρχών και μεταναστών που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα, οι εργασίες κατασκευής του νέου φράχτη συνεχίζονται, ενώ περιπολίες των ελληνικών δυνάμεων αλλά και της Frontex να πραγματοποιούνται όλο το 24ωρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή