Ακυρώθηκε το Συνέδριο Γονιμότητας μετά τις σφοδρές αντιδράσεις

Ακυρώθηκε το Συνέδριο Γονιμότητας μετά τις σφοδρές αντιδράσεις

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ακύρωση της διεξαγωγής του Συνεδρίου Γονιμότητας προχώρησαν οι διοργανωτές, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που ξέσπασαν για τις θέσεις που παρουσιάστηκαν σε σχετικό βίντεο.

Με ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στο Facebook, η οργανωτική επιτροπή του «1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» αποφάσισε ομόφωνα την ακύρωση του, «λόγω της αρνητικής αντίδρασης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» σε ένα τηλεοπτικό κοινωνικό σποτ, του οποίου -όπως τονίζουν χαρακτηριστικά- το μήνυμα παρερμηνεύθηκε.

Είχε προηγηθεί η απόσυρση της αιγίδας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, όπως και των χορηγιών από την ΕΡΤ και το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Στο βίντεο της εκδήλωσης η γυναίκα που έχει κλείσει τα 40 απολογείται στον εαυτό της και στην κοινωνία για το γεγονός ότι επένδυσε στην εκπαίδευσή της και την καριέρα της αντί να κάνει οικογένεια. 

«Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. “Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;”. Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. “Τι έχω κάνει λάθος;”. Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα», αναφέρεται στο διαφημιστικό σποτ.

Κάτω από το βίντεο δεκάδες χρήστες εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το περιεχόμενο, το οποίο χαρακτήρισαν «ενοχοποιητικό, ρατσιστικό, στερεοτυπικό και οπισθοδρομικό».

Το συνέδριο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 2-4 Ιουλίου 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή