Μ. Θεμιστοκλέους για εμβολιασμούς: Όσοι έχουν νοσήσει, ακυρώνουν μόνοι τους τη δεύτερη δόση 

Μ. Θεμιστοκλέους για εμβολιασμούς: Όσοι έχουν νοσήσει, ακυρώνουν μόνοι τους τη δεύτερη δόση 

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για όσους έχουν νοσήσει η δεύτερη δόση του εμβολιασμού δεν ακυρώνεται αυτόματα, διευκρίνισε την Τρίτη ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν ο πολίτης που έχει νοσήσει, έχει προγραμματισμένο ραντεβού δεύτερης δόσης, τότε θα ακυρώσει από μόνος του τη δεύτερη δόση. Το ίδιο θα συμβεί αν έχει νοσήσει και έχει προγραμματίσει πρώτη δόση. Θα την ακυρώσει και θα την βάλει στο προτεινόμενο από την επιτροπή διάστημα των έξι μηνών».

Σχετικά με τη νέα σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμών για παύση των εμβολιασμών με AstraZeneca στους κάτω των 60 ο ίδιος επανέλαβε ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα παραμένει ένα καλό εμβόλιο, σημειώνοντας ότι πρόκειται για σύσταση και όχι απαγόρευση.

Διαβάστε επίσης: Βατόπουλος για AstraZeneca: Γιατί αποφασίστηκε η αλλαγή των ηλικιακών ορίων

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι από όλες τις χώρες τη Ε.Ε οι 20 συστήνουν η δεύτερη δόση να γίνει με το ίδιο εμβόλιο, εκτός και αν σημειώθηκε περιστατικό θρόμβωσης.

Σημείωσε δε ότι οι πιθανότητες για περιστατικά θρομβώσεων είναι απειροελάχιστες στη δεύτερη δόση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή