Πανελλαδικές – ΕΠΑΛ: Τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας – Άρθρο της «Καθημερινής» το βασικό κείμενο

Πανελλαδικές – ΕΠΑΛ: Τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας – Άρθρο της «Καθημερινής» το βασικό κείμενο

Το άρθρο της «Κ» με τίτλο «Αθλητές: Αιχμάλωτοι της… επιτυχίας» είναι το ένα από τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το άρθρο της «Καθημερινής» με τίτλο «Αθλητές: Αιχμάλωτοι της… επιτυχίας» είναι το ένα από τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο οποίο εξετάστηκαν σήμερα χιλιάδες υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

Δείτε «εδώ» τα θέματα

Το κείμενο αναφέρεται στις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επιτυχημένοι επαγγελματίες αθλητές, δίνοντας πρόσφατα παραδείγματα από την επικαιρότητα και τα ζητούμενα στο θέμα της Έκθεσης είναι αφενός τα εμπόδια των αθλητών για την κατάκτηση των υψηλών στόχων και προσδοκιών και αφετέρου τα εφόδια και τα προσόντα για την επιτυχία.

Στη Λογοτεχνία εξετάζονται στο ποίημα «Τελευταία Κούρσα» του Ν. Μοσχοβάκου και ζητείται η αναδιήγησή του και η απάντηση σε ερωτήματα για τη συναισθηματική κατάσταση του ήρωα και η προσωπική ανταπόκριση του μαθητή απέναντι σε αυτή.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους μαθητές των ΓΕΛ θα συνεχιστούν αύριο Τετάρτη, 16 Ιουνίου, με την εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), των Μαθηματικών (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και της Βιολογίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και για τους μαθητές των ΕΠΑΛ την Πέμπτη, 17 Ιουνίου με την εξέταση των Μαθηματικών (Άλγεβρα).

Διαβάστε ακόμη: «Πρεμιέρα» για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με Νέα Ελληνικά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή