ΑΔΕΔΥ: Εξαιρούνται από την απεργία οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στις Πανελλαδικές

ΑΔΕΔΥ: Εξαιρούνται από την απεργία οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στις Πανελλαδικές

Κατεπείγουσα αγωγή για το ζήτημα είχε καταθέσει το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εξαίρεση από την αυριανή απεργία των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της. 

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι κατεπείγουσα αγωγή για το ζήτημα είχε καταθέσει το πρωί η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Νέα 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 16 Ιουνίου 

«Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο. Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο μια κρίσιμη δοκιμασία για το μέλλον περισσότερων των 100.000 υποψηφίων. Ενδεικτικά, εκπαιδευτικοί κάθε κλάδου και κατηγορίας που συμμετέχουν στη διαδικασία, δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς (π.χ. λεωφορεία, τρένα, πλοία) κατά τις πρωινές ώρες μετακίνησης υποψηφίων, επιτηρητών και λοιπών συντελεστών προς τα εξεταστικά κέντρα, όλοι συμβάλλουν, άμεσα ή έμμεσα, στην ομαλή διεξαγωγή μιας κρίσιμης δοκιμασίας της σχολικής ζωής, που δεν νοείται να τίθεται σε κίνδυνο» ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Πρόσθεσε, δε, ότι δεδομένης της κρισιμότητας της περίστασης, η ΟΛΜΕ απηύθυνε και η ίδια αίτημα εξαίρεσης των μελών της από την απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Έως τις 10 το πρωί τραμ και ΗΣΑΠ

Αλλαγή κατεγράφη και όσον αφορά τις κινητοποίησεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς. Στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως και τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν τελικά οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό και τραμ, ο οποίοι σε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως δεν θα συμμετέχουν στην απεργία όλο το 24ωρο, προκειμένου να διευκολύνουν τις μαθητές που δίνουν Πανελλαδικές.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας, έως και τις 10:00.

Τελευταίες ειδήσεις

Πανελλαδικές 2021 – ΕΠΑΛ: Απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα – Λογοτεχνία

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή