ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχέδιο για την απόκτηση οκτώ νέων Canadair – 1,7 δισ. ευρώ για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας

Σχέδιο για την απόκτηση οκτώ νέων Canadair – 1,7 δισ. ευρώ για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας

Το σχέδιο για την αναβάθμιση της αντιπυρικής προστασίας με την ανανέωση του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών τέθηκε επί τάπητος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, πριν από λίγο, με την παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Συγκεκριμένα, δόθηκε το «πράσινο φως» για τη σχετική εισήγηση προς το ΚΥΣΕΑ, η οποία προβλέπει την προμήθεια οκτώ καινούργιων αεροσκαφών Canadair, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα παλαιά CL-215.

Παράλληλα, προβλέπεται και η αναβάθμιση των υφιστάμενων Canadair CL-415 σε CL-515. Όπως τονίστηκε από τα οκτώ νέα αεροσκάφη τα δύο θα είναι διαθέσιμα προς χρήση στο Πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε. rescEU.

Για τα νέα αεροσκάφη, όπως και για την περαιτέρω αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να εγκριθεί κονδύλι ύψους 1,7 δισ. ευρώ, το οποίο θα προέρχεται κυρίως από ευρωπαϊκούς πόρους (ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΤΕ).

Αύριο θα συγκληθεί διυπουργική επιτροπή με τη συμμετοχή του Μ. Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή και του υφυπουργού παρά το Πρωθυπουργώ, Θεόδωρου Λιβάνιου, με στόχο τις τελικές υπογραφές για να προχωρήσει το σχέδιο.