Δήμητρα της Λέσβου: Συνελήφθη ο οδηγός που την εγκατέλειψε

Δήμητρα της Λέσβου: Συνελήφθη ο οδηγός που την εγκατέλειψε

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντοπίστηκε ο οδηγός, ο οποίος φέρεται να τραυμάτισε θανάσιμα τη Δήμητρα της Λέσβου και στη συνέχεια να την εγκατέλειψε. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ant1, ο οδηγός έχει ομολογήσει την πράξη του και αναμένεται να απολογηθεί.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια της Δήμητρας από τη Λέσβο αναμένεται να προχωρήσει σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, καταγγέλλοντας καθυστέρηση στην αναζήτησή της.

Ειδικότερα, η Δήμητρα είχε εξαφανιστεί από το Δρομοκαΐτειο στις 6 Απριλίου και στις 9 του ίδιου μήνα εντοπίζεται νεκρή στο Φαληρικό Δέλτα, μετά από τροχαίο δυστύχημα με εγκατάλειψη.

Παρά τις εκκλήσεις της οικογένειας να ενεργοποιηθεί το Silver Alert, αυτό τελικά γίνεται στις 25 Μαΐου, χωρίς αποτέλεσμα. Η σορός της Δήμητρας βρισκόταν στο νεκροτομείο του Τζάνειου Νοσοκομείου. Ακόμη και τότε, κανείς δεν ειδοποιεί τις Αρχές, με αποτέλεσμα η Δήμητρα να ενταφιαστεί μόνη ως σορός αγνώστων στοιχείων.

Οπως τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας: «Η σορός από 9 Απριλίου θα μπορούσε να έχει τακτοποιηθεί και να έχει ξεκινήσει η αναζήτηση της οικογένειας».

Το τραγικό τέλος

Οι εργαστηριακοί έλεγχοι επιβεβαίωσαν ότι το άτομο, που είχε πέσει θύμα τροχαίου στις 9 Απριλίου, είναι η Δήμητρα της Λέσβου.

Στις 25 Μαΐου η γραμμή ζωής  Silver Alert ενεργοποίησε το κοινωνικό συναγερμό. Υπήρξαν 3.752 τηλεφωνικές κλήσεις, οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώθηκαν. Η 65χρονη πριν την εξαφάνιση είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης για μικρό χρονικό διάστημα. Η πορεία της υγεία της βελτιώθηκε προσωρινά και για το λόγο αυτό πήρε εξιτήριο. Στην συνέχεια όμως μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο. Εκεί αφού παρέμεινε για δέκα ημέρες στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Στις αρχές Ιουνίου στάλθηκαν φωτογραφίες του ατόμου, που είχε χάσει τη ζωή του στο τροχαίο της 9ης Απριλίου από τις αστυνομικές αρχές της Καλλιθέας στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής. Εκεί κλήθηκε ο αδερφός του Δημήτρη Καλογιάννη, Παναγιώτης ο οποίος και είδε το οπτικό υλικό και υποστηρίζει ότι πρόκειται για τον αδερφό του. 

«Με φώναξαν στο Αστυνομικό τμήμα Καλλονής για να δώσω μια κατάθεση και μου έδειξαν τέσσερις φωτογραφίες. Είμαι πολύ σίγουρος ότι είναι ο Δημήτρης, είχε τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά. Το πρόσωπο του νεκρού ατόμου που μου έδειξαν δεν ήταν παραμορφωμένο. Από εκεί και πέρα θα περιμένουμε και το dna για να είμαστε 100% σίγουροι», δήλωσε.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή