Μέσα μαζικής μεταφοράς: Στάση εργασίας για τους εργαζομένους σήμερα

Μέσα μαζικής μεταφοράς: Στάση εργασίας για τους εργαζομένους σήμερα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταλαιπωρία περιμένει σήμερα το επιβατικό κοινό λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ). Καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, σε εξέλιξη βρίσκονταν διαβουλεύσεις με τα σωματεία εργαζομένων στα λεωφορεία και στα μέσα σταθερής τροχιάς προκειμένου η συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση να μην επηρεάσει τις μετακινήσεις των μαθητών που πρόκειται να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Παρά το γεγονός ότι αρχικώς είχαν δηλώσει συμμετοχή στην 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό και στο τραμ, στην πορεία της χθεσινής ημέρας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας.

Ετσι, για την εξυπηρέτηση των μετακινήσεων των μαθητών τις πρωινές ώρες θα κινούνται οι συρμοί του ηλεκτρικού και του τραμ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί. «Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις, επιχειρεί να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιό της. Η δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης για τα παιδιά είναι εντελώς υποκριτική, διότι ενώ εμφανίζεται να αγωνιά για τις μετακινήσεις τους, την ίδια ώρα με το αντεργατικό νομοσχέδιο που έχει καταθέσει στη Βουλή, ετοιμάζει για αυτά και για όλες τις επόμενες γενιές έναν εργασιακό μεσαίωνα, με ανασφάλεια και χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα», αναφέρεται σε ανακοίνωση των σωματείων του ηλεκτρικού και του τραμ. 

Τα σωματεία εργαζομένων στο μετρό (γραμμή 2 και 3) είχαν αρχικά αποφασίσει οι συρμοί του μέσου να μείνουν ακινητοποιημένοι καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, στο μετρό αντί για 24ωρη που είχε εξαγγελθεί, θα γίνει στάση εργασίας από τις 10 το πρωί και μετά.

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, τα οποία δεν θα κυκλοφορούν από τη 1 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, ενώ αρχικώς η απόφαση του σωματείου ήθελε τις στάσεις εργασίας να πραγματοποιούνται το πρωί και το βράδυ.

Ωστόσο, ύστερα από την πίεση που δέχθηκαν σχετικά με την ανάγκη μετακινήσεων των μαθητών που υποβάλλονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αναθεωρήθηκε η ώρα της στάσης εργασίας. Συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στις 6 στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή. 

Δεμένα στα λιμάνια θα είναι καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και τα πλοία λόγω της συμμετοχής της ΠΕΝΕΝ στην κινητοποίηση. 

Στην κινητοποίηση συμμετέχει η ΠΟΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών) με στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. Η στάση εργασίας θα επηρεάσει την ώρα άφιξης και αναχώρησης σιδηροδρομικών δρομολογίων πριν και μετά τη στάση εργασίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή