ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σουβενίρ από μάρμαρο Θάσου «ταξιδεύουν» την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο (εικόνες)

Οι τουρίστες φεύγοντας παίρνουν μαζί τους εικόνες την ελληνική παράδοση, την ελληνική φύση, τον ήλιο, τη θάλασσα, τις παραλίες, την κλασσική αρχαιότητα και τα αρχιτεκτονικά μοτίβα

Σουβενίρ από μάρμαρο Θάσου «ταξιδεύουν» την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο (εικόνες)

Η θάλασσα, ο ήλιος, τα λαμπερά χρώματα, η ελληνική παράδοση και φύση, η ελληνική ομορφιά «ταξιδεύουν» σε ολόκληρο τον κόσμο, πάνω σε μαρμάρινα κομμάτια που αποτελούν τον «λευκό χρυσό» της Θάσου.

Σουβενίρ από μάρμαρο Θάσου «ταξιδεύουν» την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο (εικόνες)-1

Μια παρέα από τη Θεσσαλονίκη, που απασχολείται σε οικογενειακή επιχείρηση επεξεργασίας μαρμάρου στην Άσσηρο, δημιουργεί ελληνικά σουβενίρ, σουβέρ και μαγνητάκια εκτυπώνοντας πάνω στο κατάλευκο μάρμαρο της Θάσου, εικόνες από την Ελλάδα.

Σουβενίρ από μάρμαρο Θάσου «ταξιδεύουν» την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο (εικόνες)-2

«Οι εικόνες που διαλέγουμε να εκτυπώσουμε είναι εμπνευσμένες από την Ελλάδα, την ελληνική παράδοση, από την ελληνική φύση από την ελληνική ομορφιά, τον ήλιο, τη θάλασσα, τις παραλίες, την κλασσική αρχαιότητα και τα αρχιτεκτονικά μοτίβα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Μπούμπουρας, ό άνθρωπο που συνέλαβε και υλοποίησε την ιδέα.  

Σουβενίρ από μάρμαρο Θάσου «ταξιδεύουν» την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο (εικόνες)-3

Όπως επισημαίνει ο ιδιοκτήτης της οικογενειακής επιχείρησης, μέσα από τα προϊόντα τους και με «εισιτήριο» το μάρμαρο της Θάσου, «ταξιδεύει» η Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. «Το μάρμαρο Θάσου είναι γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο για την ποιότητα, τη λευκότητα, την καθαρότητα και την ποιότητα που δίνει. Το επιλέξαμε, διότι μπορούμε να εκτυπώσουμε δίχως να αλλοιώνονται τα χρώματα και το τελικό αποτέλεσμα έχει λάμψη και ομορφιά μαζί με τις εικόνες που χρησιμοποιούμε», υπογραμμίζει ο κ. Μπούμπουρας.

Σουβενίρ από μάρμαρο Θάσου «ταξιδεύουν» την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο (εικόνες)-4

«Η ελληνική τουριστική αγορά κατακλύζεται από κινεζικά και τουρκικά προϊόντα κι εμείς προσπαθήσαμε να προσφέρουμε ένα διαφορετικό, ελληνικό, ποιοτικό προϊόν στους πελάτες μας και αυτό το εκτίμησαν όχι μόνο οι πελάτες μας, αλλά οι τουρίστες που αγόραζαν τα σουβενίρ μας», λέει με περηφάνια ο κ. Μπούμπουρας και ο κ. Καραγιάννης συμπληρώνει: «Όλοι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι κι αυτό που κάνουμε το έχουμε αγαπήσει πάρα πολύ, όλα τα παιδιά. Εργαζόμαστε με μεράκι».

Σουβενίρ από μάρμαρο Θάσου «ταξιδεύουν» την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο (εικόνες)-5

Η μικρή αυτή οικογενειακή επιχείρηση κατάφερε να σταθεί «όρθια», παρά το μεγάλο πλήγμα που δέχτηκε η τουριστική αγορά εξαιτίας της πανδημίας. Ήδη δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, στην Αυστραλία, στην Αυστρία, στη Γαλλία και στην Κύπρο και στα επόμενα πλάνα της είναι η επέκταση και σε άλλες αγορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ