Αρμπέρ – Γκάγκα: Ελπίδα για το ισραηλινό φάρμακο – Στη φάση 2 η μελέτη στην Ελλάδα

Αρμπέρ – Γκάγκα: Ελπίδα για το ισραηλινό φάρμακο – Στη φάση 2 η μελέτη στην Ελλάδα

Στη μελέτη θα συμμετέχουν συνολικά 90 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ θα γίνουν δοκιμές του φαρμάκου σε δύο διαφορετικές δόσεις προκειμένου να διαπιστωθούν τα οφέλη που φάνηκαν από την πρώτη μελέτη.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ισραηλινός καθηγητής Ναντίρ Αρμπέρ εξέφρασε την ελπίδα πως θα υπάρξουν καλά αποτελέσματα από την κλινική μελέτη του ισραηλινού φαρμάκου, στην Ελλάδα. 

Η μελέτη βρίσκεται στη φάση 2 και διεξάγεται σε δύο κλινικές στο νοσοκομείο Σωτηρία και σε μία ακόμη στο νοσοκομείο Αττικό, όπως είπε η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα. 

«Ελπίζουμε ότι τα αποτελέσματα θα πάνε καλά για να έχουμε άλλο ένα όπλο στα χέρια μας», δήλωσε η ίδια, στον ΣΚΑΪ, έχοντας στο πλευρό της τον καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ, ο οποίος παρασκεύασε το πρωτοποριακό φάρμακο.

Διαβάστε επίσης⇒ Ναντίρ Αρμπέρ στην «Κ»: Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι μπορώ να το παράγω αποτελεσματικά, γρήγορα και φθηνά

Σημειώνεται ότι στη μελέτη θα συμμετέχουν συνολικά 90 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ θα γίνουν δοκιμές του φαρμάκου σε δύο διαφορετικές δόσεις προκειμένου να διαπιστωθούν τα οφέλη που φάνηκαν από την πρώτη μελέτη.

Μιλώντας στην Καθημερινή, ο Ναντίρ Αρμπέρ είχε εξηγήσει πως όταν κάποιος νοσήσει με κορωνοϊό μπορεί να περάσει από δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο, τα συμπτώματα θυμίζουν γρίπη και δεν χρειάζεται θεραπεία. Ομως, σε ένα 5% με 7% του πληθυσμού, σύμφωνα με τον ίδιο, μετά πέντε με επτά ημέρες, η κατάστασή τους χειροτερεύει απότομα και σημαντικά λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας που έχει προκληθεί από την υπερδιέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος, μια «καταιγίδα κυτοκίνης».

«Ακριβώς τότε θέλουμε να παρέμβουμε, για να αποτρέψουμε αυτή την επιδείνωση», είχε τονίσει. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή