Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Έρχεται το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής – Τι θα προβλέπει

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Έρχεται το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής – Τι θα προβλέπει

Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου η εισήγηση της Επιτροπής Βιοηθικής σχετικά με το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου η εισήγηση της Επιτροπής Βιοηθικής σχετικά με το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών, αλλά και των εργαζόμενων στις μονάδες φροντίδας υγείας, η οποία θα λαμβάνει υπόψη ηθικά και συνταγματικά θέματα.

Κατά πληροφορίες, το πόρισμα που θα μελετηθεί διεξοδικά από τον Γιώργο Γεραπετρίτη θα προτείνει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς και μένει να φανεί εάν κάτι αντίστοιχο θα υπάρχει και σε άλλους κλάδους, όπως για παράδειγμα οι εκπαιδευτικοί.

Οσον αφορά το μείζον ζήτημα των απολύσεων, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» δεν πρόκειται να υπάρχει τέτοια πρόβλεψη, καθώς θα προβλέπεται μόνο μετακίνηση από υπηρεσίες που είναι στην πρώτη γραμμή.

Μητσοτάκης: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών και εργαζομένων σε γηροκομεία

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για υποχρεωτικό εμβολιασμό στις μονάδες υγείας και το νοσηλευτικό προσωπικό.

«Πρέπει να το λέμε εμφατικά. Αποτελεί τεράστια επιστημονική επιτυχία το γεγονός ότι αναπτύξαμε εμβόλια μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Είναι θαύμα της επιστήμης. Σε λίγο, την πειθώ την οποία μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιήσει η Πολιτεία θα τη διαδεχθεί και η επίσημη θέση για το ζήτημα υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών και εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει με ευαισθησία και σαφή προτεραιότητα στη δημόσια υγεία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στη συνέχεια στις «διευκολύνσεις» που έχουν όσοι έχουν πλήρως εμβολιαστεί, ανέφερε πως «η συζήτηση θα ξεκινήσει σύντομα και η επίσημη αφετηρία είναι η χρονική στιγμή που όλοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν να κάνουν. Ουδείς το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει πχ σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται μόνο εμβολιασμένους. Θα ξανακαλέσω τους συμπολίτες μας σε ένα νέο εμβολιαστικο κύμα» συμπλήρωσε.

«Εμβολιαστείτε και προστατέψτε ασθενείς, φίλους και οικογένεια»

Υπενθυμίζεται πως έκκληση προς τους συναδέλφους τους υγειονομικούς που διστάζουν να εμβολιαστούν έναντι της COVID-19 να το πράξουν έστω και τώρα για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, τους ασθενείς και την οικογένειά τους απηύθυναν μέσω της «Κ» γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ.

Υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών των υγειονομικών τάχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, σημειώνοντας ότι όσοι δεν εμβολιαστούν θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλη υπηρεσία. 

Τελευταίες ειδήσεις

Φον ντερ Λάιεν από την Αρχαία Αγορά: Το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» είναι και επιτυχία της Ευρώπης

Κομισιόν: «Πράσινο φως» στο ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή