Δωρεάν το νέο κυβερνητικό Falcon

Δωρεάν το νέο κυβερνητικό Falcon

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα αεροσκάφος τύπου Falcon που θα χρησιμοποιηθεί ως VIP κυβερνητικό περιλαμβάνεται στα αντισταθμιστικά ωφελήματα που προτείνει η εταιρεία Dassault προκειμένου να εκπληρώσει την εναπομείνασα υποχρέωσή της από το 2000.

Eπιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του «Θεωρείου» της «Κ», πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ανέφεραν ότι Dassault, έχει καταθέσει ήδη την πρόταση τροποποίησης της σύμβασης Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων. 

Στην τροποποίηση αυτή περιλαμβάνονται προγράμματα παροχής εξοπλισμού στις Ενοπλες Δυνάμεις και υποκατασκευαστικό έργο στην ελληνική αμυντική βιομηχανία και στην ΕΑΒ.

Στα προγράμματα παροχής εξοπλισμού στις ΕΔ περιλαμβάνεται πρόγραμμα παροχής στην Πολεμική Αεροπορία ενός αεροσκάφους τύπου FALCON δίχως απολύτως κανένα κόστος.

Δηλαδή, όπως σημειώνουν οι πηγές, δωρεάν, μαζί με πλήρη υποστήριξη ενός έτους, εκπαίδευση τεχνικών και πληρώματος και αποστολή τεχνικού της εταιρείας για την συντήρηση του αεροσκάφους στην Ελλάδα τους πρώτους μήνες παράδοσης του, συνολικής αξίας 3,2 εκ €. Το κόστος των παραπάνω υπηρεσιών θα έπρεπε να καταβληθεί από το ελληνικό δημόσιο ξεχωριστά και επιπλέον.

Τώρα το κόστος αυτό περιλαμβάνεται στο πακέτο της εν λόγω σύμβασης ΑΩ, η οποία εξακολουθεί ακριβώς ως είχε σε οφειλόμενο ποσό πριν την αγορά του FALCON (δεν μειώνεται κατ’ ελάχιστο δηλαδή). To FALCON, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν κοστολογείται και ως εκ τούτου δεν αφαιρείται από το ποσό της υποχρέωσης της εταιρείας στο πρόγραμμα των ΑΩ, το οποίο ισχύει ως έχει. Το ελληνικό δημόσιο δηλαδή όχι μόνο δεν επιβαρύνεται κατ’ ελάχιστον αλλά θα έχει ως όφελος ένα αεροσκάφος.

Επιπροσθέτως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση ενός εκ των τριών σημερινών αεροσκαφών (του G5) προκειμένου να υπάρξει και ταμειακό όφελος για το ελληνικό δημόσιο και να μπουν χρήματα στα ταμεία παράλληλα με τη δωρεάν απόκτηση ενός κυβερνητικού αεροσκάφους, αναφέρουν οι πηγές του ΥΠΕΘΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή