Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ομολόγησε ο σύζυγος της Καρολάιν

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ομολόγησε ο σύζυγος της Καρολάιν

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταιγιστικές ήταν οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν τη νύχτα της 11ης Μαΐου στα Γλυκά Νερά. Χθες κλήθηκε στη ΓΑΔΑ ο σύζυγος της άτυχης κοπέλας προκειμένου να τεθούν υπόψη του νέα δεδομένα που έχουν προκύψει από την έρευνα της Ασφάλειας και ο οποίος αργά το βράδυ φέρεται ότι ομολόγησε πως διέπραξε το έγκλημα. Τα νέα ευρήματα είχαν αξιολογηθεί ως ιδιαίτερα σοβαρά από τους ερευνητές του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, καθώς ο 32χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα χθες στην Αττική από την Αλόννησο, όπου είχε μεταβεί για το μνημόσυνο της συζύγου του, με ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. 

Τα τρία νέα ευρήματα που πυροδότησαν ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση ήταν: 

• Το βιομετρικό ρολόι που φορούσε στο χέρι της η Καρολάιν, το οποίο φέρεται να έχει καταγράψει παλμούς, την ώρα που η μαρτυρία του συζύγου της θα έπρεπε να δείχνει ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη ζωής για την 20χρονη.

• Η αφαίρεση των καρτών μνήμης από τις κάμερες του σπιτιού, από την οποία προέκυπτε απόκλιση συγκριτικά με όσα είχε καταθέσει ο 32χρονος, ο οποίος έχει παραθέσει συγκεκριμένη ώρα φυγής των δραστών και συγκεκριμένη ώρα που αφαιρούν την κάρτα SIM. Ομως, οι ώρες αυτές φαίνεται ότι διαψεύδονταν από τα εργαστηριακά δεδομένα.

• Η «ύποπτη» δραστηριότητα που κατεγράφη στο κινητό του την ώρα του περιστατικού, στο οποίο, ωστόσο, ο ίδιος ισχυριζόταν ότι ήταν δεμένος και ακινητοποιημένος.  

Τα στοιχεία αυτά, όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΛ.ΑΣ. νωρίτερα, «δεν μπορούσαν να περιμένουν» και οδήγησαν στην εσπευσμένη μεταφορά του πιλότου από την Αλόννησο. 

Σύμφωνα με διευκρινιστική ανακοίνωση που εξέδωσε –πριν από την ομολογία– υπό την πίεση της δημοσιότητας το αρχηγείο, ο σύζυγος της άτυχης κοπέλας μετέβη στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ όπου βρίσκονται τα γραφεία του Ανθρωποκτονιών «προκειμένου να εξεταστεί ως ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας σε νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έρευνες». Το ίδιο επανέλαβαν τις απογευματινές ώρες χθες και οι εκπρόσωποι Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., σημειώνοντας ότι «η έρευνα δεν μπορεί να περιμένει», καθώς και ότι αρχικά ο 32χρονος είχε κληθεί στη ΓΑΔΑ την Τετάρτη, ωστόσο σεβάστηκαν την επιθυμία του να παραστεί στο μνημόσυνο της συζύγου του στην Αλόννησο.

Με βάση όσα ο 32χρονος είχε καταθέσει ενώπιον των αστυνομικών, η 20χρονη δολοφονήθηκε στο διάστημα από τις 5 έως τις 6 τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου. Τρεις δράστες με καλυμμένα χαρακτηριστικά παραβίασαν παράθυρο της μεζονέτας και εισέβαλαν στο σπίτι, όπου κοιμόταν το ζευγάρι και το 11 μηνών βρέφος. Εδεσαν χειροπόδαρα τον ίδιο, ενώ στην προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν την 20χρονη που αντιστεκόταν, της προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο. Σύμφωνα με τον 32χρονο, οι δράστες αφαίρεσαν 15.000 ευρώ που υπήρχαν σε κουτί που τους υπέδειξε ο ίδιος και διέφυγαν. Τα νέα ευρήματα φέρεται να προέκυψαν τις τελευταίες δύο-τρεις ημέρες και έκαναν τα στελέχη της Ασφάλειας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αισιοδοξούν για την τελική έκβαση της υπόθεσης, παρότι μετέδιδαν την εικόνα ότι η έρευνά τους βρίσκεται σε τέλμα λόγω έλλειψης στοιχείων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή