Γλυκά Νερά: Το θρίλερ των 38 ημερών – Σκηνοθέτησε την τραγωδία της ζωής τους

Γλυκά Νερά: Το θρίλερ των 38 ημερών – Σκηνοθέτησε την τραγωδία της ζωής τους

Πώς ύστερα από 38 ημέρες ερευνών για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά φτάσαμε στην ομολογία του συζύγου της άτυχης Καρολάιν

6' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Hταν λίγο μετά τις 6 π.μ. της 11ης Μαΐου όταν το τηλεφωνικό κέντρο της Αμεσης Δράσης, το γνωστό «100», δέχτηκε κλήση από έναν άνδρα, ο οποίος μιλώντας με δυσκολία ζήτησε βοήθεια λέγοντας ότι ο ίδιος και η οικογένειά του είχαν πέσει θύματα ένοπλης ληστείας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Δεν προέκυψε εμπλοκή τρίτου προσώπου, λέει η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

«Από τον τόνο της φωνής του νομίζαμε ότι επρόκειτο για ηλικιωμένο», είχε πει αργότερα αστυνομική πηγή. Αμέσως, άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πήγαν στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, όπου ζούσαν η 20χρονη Καρολάιν, ο 33χρονος σύζυγός της και η 11 μηνών κόρη τους. 

Μπήκαν στο σπίτι και ανέβηκαν στη σοφίτα όπου βρισκόταν το υπνοδωμάτιο του ζευγαριού. Βρήκαν τον 33χρονο πεσμένο στο πλάι του κρεβατιού με τα χέρια και τα πόδια του πρόχειρα δεμένα με σχοινί, ενώ τα μάτια του και το στόμα του ήταν πρόχειρα τυλιγμένα με μονωτική ταινία, που βρήκαν στη μεζονέτα. 

Η 20χρονη Καρολάιν ήταν νεκρή, μπρούμυτα πεσμένη στο κρεβάτι και δίπλα της βρισκόταν, δίχως να κλαίει, το βρέφος της. Το πρωτοφανούς αγριότητας έγκλημα συγκλόνισε την κοινή γνώμη. 

Ως μια πρώτη αντίδραση μάλιστα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε προχωρήσει στην επικήρυξη των δραστών με το ποσό των 300.000 ευρώ. Οσα αποκαλύφθηκαν την Πέμπτη, όταν ύστερα από πολύωρη εξέτασή του στη ΓΑΔΑ ο σύζυγος της Καρολάιν αναγκάστηκε να ομολογήσει την πράξη του, συνθέτουν ένα πρωτόγνωρο στα ελληνικά χρονικά αστυνομικό θρίλερ, με την κοινή γνώμη να παρακολουθεί άφωνη όσα εκτυλίχθηκαν στην υπόθεση.

Γλυκά Νερά: Το θρίλερ των 38 ημερών – Σκηνοθέτησε την τραγωδία της ζωής τους-1
Το «έξυπνο ρολόι» της Καρολάιν κατέγραψε σφυγμούς τη μοιραία νύχτα, σε χρόνο που ο σύζυγός της ισχυρίστηκε ότι είχε ήδη δολοφονηθεί από τους υποτιθέμενους διαρρήκτες.

Σύμφωνα με όσα είχε αρχικά καταθέσει στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών ο σύζυγος της Καρολάιν, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος και μοναδικός μάρτυρας της υποτιθέμενης ληστείας, οι δράστες ήταν τρεις. Είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, οι δύο με κουκούλες full face και ο τρίτος με μπαλακλάβα. Κρατούσαν πιστόλια. Μπήκαν στη μεζονέτα από παράθυρο στο ισόγειο και κρέμασαν το σκυλί από την ξύλινη κουπαστή της εσωτερικής σκάλας. 

Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σοφίτα όπου κοιμόταν το ζευγάρι και το 11 μηνών βρέφος. Ο πιλότος κατ’ επάγγελμα, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του που τελικά κατέρρευσαν στην ανάκριση, φέρεται να υπέδειξε στους δράστες το κουτί με το επιτραπέζιο παιγνίδι όπου υπήρχαν κρυμμένα 15.000 ευρώ. 

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι η σύζυγός του αντιστεκόταν και φώναζε καθώς και ότι οι δράστες στην προσπάθειά τους να την ακινητοποιήσουν και να την κάνουν να σωπάσει της έκλεισαν το στόμα προκαλώντας της ασφυκτικό θάνατο. 

Στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε, συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή το εσωτερικό του σπιτιού χωρίς πάντως να εντοπίσουν ευρήματα, δακτυλικά αποτυπώματα ή DNA, που να επιβεβαιώνουν την παρουσία «τρίτων προσώπων» στη μεζονέτα. Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους μάλιστα οι αστυνομικοί εξέφραζαν έκπληξη και απορία για το γεγονός ότι δεν είχαν εντοπίσει ίχνη των δραστών, παρά το γεγονός ότι κατά τον 33χρονο οι ληστές είχαν παλέψει με την 20χρονη στην προσπάθειά τους να την ακινητοποιήσουν. 

Μηδενικά ήταν αντίστοιχα τα ευρήματα και από την προσπάθεια των αστυνομικών να συγκεντρώσουν μαρτυρίες περιοίκων και βίντεο από κάμερες ασφαλείας που να είχαν δει ή καταγράψει τις κινήσεις των δραστών κατά την προσέγγιση ή διαφυγή τους από το σπίτι της οικογένειας.  

Παράλληλα με την απουσία ευρημάτων, οι αστυνομικοί και τα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξέφραζαν τον προβληματισμό τους και για ορισμένα δεδομένα από τη σκηνή του εγκλήματος. Οπως για παράδειγμα ότι οι υποτιθέμενοι ληστές, αν και εμφανίζονταν να έχουν αφαιρέσει την κάρτα μνήμης από μια κάμερα ασφαλείας ώστε να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, δεν μερίμνησαν να πάρουν το κινητό τηλέφωνο του 33χρονου αλλά το άφησαν στο κομοδίνο δίνοντάς του τη δυνατότητα να τηλεφωνήσει στην αστυνομία. 

Γλυκά Νερά: Το θρίλερ των 38 ημερών – Σκηνοθέτησε την τραγωδία της ζωής τους-2
 Η ομολογία έγινε πρώτη είδηση σε βρετανικά ΜΜΕ.

Οι υποψίες

Για όλους τους παραπάνω λόγους, πίσω από τις κλειστές πόρτες της ΓΑΔΑ και του μεγάρου της λεωφόρου Κατεχάκη συζητούσαν από την πρώτη στιγμή το ενδεχόμενο δράστης της δολοφονίας να ήταν ο 33χρονος. Καθυστερούσαν όμως την εξέτασή του καθώς περίμεναν να εντοπίσουν κάποια χειροπιαστά στοιχεία που να ανατρέπουν τη δική του εκδοχή των γεγονότων.

Αυτά προέκυψαν την τελευταία εβδομάδα έπειτα από τεχνικού χαρακτήρα αναλύσεις σε ηλεκτρονικές συσκευές που υπήρχαν στη μεζονέτα. Πρόκειται για ευρήματα που έθεσαν εν αμφιβόλω όσα ο 33χρονος είχε ισχυριστεί για τα γεγονότα της 11ης Μαΐου και ταυτόχρονα έκαναν τα στελέχη της Ασφάλειας και του υπουργείου να αισιοδοξούν για την τελική έκβαση της υπόθεσης. Δημοσίως πάντως μετέδιδαν την εικόνα ότι η έρευνά τους παραμένει σε τέλμα λόγω έλλειψης στοιχείων. 

Ποια ήταν όμως τα νέα δεδομένα; Προέκυψε ότι η κάρτα μνήμης από την κάμερα ασφαλείας που λειτουργούσε στο εσωτερικό του σπιτιού είχε αφαιρεθεί σε χρόνο προγενέστερο της ώρας που φέρεται να διεπράχθη η ληστεία. 

Ενα δεύτερο εύρημα αφορά σε ίχνη λειτουργίας του κινητού τηλεφώνου του 33χρονου, σε χρόνο που πάντως ο ίδιος –με βάση τη μαρτυρία του– ήταν δεμένος χειροπόδαρα ή και αναίσθητος λόγω υποξίας. Ακόμα, ερωτήματα προέκυψαν και από το γεγονός ότι με βάση τα δεδομένα από το «έξυπνο ρολόι» που φορούσε η 20χρονη και κατέγραφε τους σφυγμούς της καρδιάς της, ο πραγματικός χρόνος θανάτου της δεν συμβάδιζε με όσα είχε αρχικά καταθέσει στην αστυνομία ο σύζυγός της. 

Με βάση τα παραπάνω, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας επικοινώνησαν την Τετάρτη με τον σύζυγο της 20χρονης ζητώντας του να μεταβεί στη ΓΑΔΑ προκειμένου να τεθούν υπόψη του τα νέα στοιχεία και να παράσχει ορισμένες διευκρινίσεις. Τους ζήτησε να τον αφήσουν να παραστεί στο μνημόσυνο της συζύγου του στην Αλόννησο, το πρωί της Πέμπτης, και να παρουσιαστεί αμέσως μετά στην Ασφάλεια. 

Τελικά, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από το νησί των Σποράδων συνοδεία αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών. «Τα στοιχεία της έρευνας δεν μπορούν να περιμένουν», είπε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., το απόγευμα της Πέμπτης. 

Γλυκά Νερά: Το θρίλερ των 38 ημερών – Σκηνοθέτησε την τραγωδία της ζωής τους-3
Στέλεχος της Ασφάλειας επιβεβαίωσε στην «Κ» πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η 20χρονη είχε προειδοποιήσει τον σύζυγό της ότι θα έφευγε από το σπίτι παίρνοντας μαζί την 11 μηνών κόρη τους.

Η ομολογία

Ο 33χρονος πιλότος ελικοπτέρων μεταφέρθηκε στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ προκειμένου –τυπικά– να τεθούν υπόψη του τα νέα στοιχεία. Επειτα από μια συζήτηση με τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών και πριν χρειαστεί να τεθούν υπόψη του τα νέα δεδομένα ομολόγησε. Η επιβεβαίωση ήρθε λίγο μετά τις 9 μ.μ. της Πέμπτης: «Εξιχνίαση ανθρωποκτονίας 20χρονης ημεδαπής που έλαβε χώρα την 11η Μαΐου 2021 στα Γλυκά Νερά. Δράστης είναι ο 33χρονος σύζυγός της, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του», ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

Ως προς το κίνητρο του φόνου, οι αστυνομικοί που μετείχαν στην έρευνα και στην ανάκριση του 33χρονου ανέφεραν ότι το ζευγάρι είχε συχνούς καβγάδες και προστριβές. Το ίδιο συνέβη και το μοιραίο, όπως εξελίχθηκε, βράδυ της 11ης Μαΐου. «Τσακώθηκαν. Τον έσπρωξε και πέταξε το παιδί στην κούνια. Εκείνος έχασε την ψυχραιμία του και την έπνιξε. Μάλλον με τα χέρια. Αυτό μας είπε στην ανάκριση», δήλωσε στην «Κ» στέλεχος της Ασφάλειας που είχε την ευθύνη της έρευνας, αποσαφηνίζοντας ότι ουδείς βοήθησε τον 33χρονο να «στήσει» τη σκηνή του εγκλήματος. 

Η ίδια πηγή ενημέρωσης επιβεβαίωσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η 20χρονη είχε προειδοποιήσει τον σύζυγό της ότι θα έφευγε από το σπίτι παίρνοντας μαζί την 11 μηνών κόρη τους. Είπε, κλείνοντας, ότι το βράδυ της δολοφονίας είχαν ανταλλάξει μηνύματα, ενώ εκείνος βρισκόταν στο ισόγειο και η 20χρονη Καρολάιν στη σοφίτα με το παιδί τους. «You are stupid – είσαι ηλίθιος», έγραφε το τελευταίο sms της.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή