Έρευνα: Ικανοποίηση για τις υπηρεσίες υγείας

Έρευνα: Ικανοποίηση για τις υπηρεσίες υγείας

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφής τάση υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών καταγράφεται μεταξύ των πολιτών της χώρας μας. Οπως κατέδειξε έρευνα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, επτά στους δέκα κατοίκους της πόλης (ποσοστό 68,6%) απάντησαν θετικά στην ερώτηση εάν θα πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών. Το 62% των συμμετεχόντων είχαν εμβολιαστεί οι ίδιοι έναντι της COVID-19 –ποσοστό που ξεπερνάει το 90% στα άτομα 65 ετών και άνω–, ενώ για αυτούς που απάντησαν αρνητικά, ο βασικός λόγος (στο 78,3%) είναι ότι δεν είχε έρθει ακόμα η σειρά τους και το 19,8% θεωρεί ότι δεν έχει ανάγκη το συγκεκριμένο εμβόλιο. Και φέτος διατηρούνται τα υψηλά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν ποσοστά όσων δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες υγείας στη χώρα. Εν μέσω καραντίνας σχεδόν οι μισοί πολίτες χρειάστηκε να απευθυνθούν σε γιατρό, και τα δύο τρία αυτών κατέφυγαν σε ιδιώτη γιατρό.

Τα ευρήματα της έρευνας που διεξήγαγε η εταιρεία «to the point» σε δείγμα 1.128 κατοίκων της Θεσσαλονίκης άνω των 17 ετών, το διάστημα 27 Μαΐου – 3 Ιουνίου 2021, παρουσίασαν χθες ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Κατσαντώνης. Σύμφωνα με αυτά, το 34,5% των πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο από τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας στη χώρα, το 34,9% δυσαρεστημένο και το 29,6% τίποτα από τα δύο. Το ποσοστό ικανοποίησης είναι ελαφρά μειωμένο σε σχέση με πέρυσι (37,5%), αλλά παραμένει σε πολύ υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με το 2019, όταν μόλις το 16,3% δήλωνε ικανοποίηση από τις υπηρεσίες υγείας. Το 51,1% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι οι υπηρεσίες υγείας ανταποκρίθηκαν πολύ καλά/καλά στην πανδημία του κορωνοϊού και το 40,1% μέτρια. Αρνητική άποψη είχε μόλις το 7,1% των πολιτών.

Έρευνα: Ικανοποίηση για τις υπηρεσίες υγείας-1

Αντίστοιχη έρευνα διεξήχθη για λογαριασμό του Συλλόγου και στους γιατρούς – μέλη του. Στο ερώτημα αν έχουν εμβολιαστεί, ποσοστό 90,1% απάντησε θετικά, 8,5% αρνητικά και 1,5% δεν απάντησε. Μεταξύ των χειρουργών το 91,2% είχε εμβολιαστεί, από τους κλινικούς γιατρούς το 90,8% και από τους εργαστηριακούς γιατρούς το 77,8%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή