ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά – Τα πρώτα στοιχεία της απολογίας: «Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα»

Τρομακτική είναι η περιγραφή και τα πρώτα στοιχεία από την προανακριτική απολογία του 32χρονου για τις συνθήκες θανάτου της 20χρονης Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά.

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά – Τα πρώτα στοιχεία της απολογίας: «Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα»

Σοκάρουν τα πρώτα στοιχεία από την προανακριτική απολογία του συζύγου της 20χρονης Κάρολαϊν και καθ’ ομολογίαν δράστη του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος περιέγραψε τις συνθήκες –κατά τη δική του πάντα εκδοχή- κάτω από τις οποίες έφτασε στο έγκλημα.

Ζητώντας «μια μεγάλη συγγνώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσα» και αναγνωρίζοντας ότι αυτή έχει «πολύ μικρή αξία για αυτούς που στερήθηκαν», συνέχισε λέγοντας:

«Αυτό που έκανα δεν δικαιολογείται. Άλλαξε η συμπεριφορά της με τη γέννηση του παιδιού. Έγινε επιθετική». 

Φτάνοντας στην περιγραφή του σκηνικού του εγκλήματος και αφού υποστήριξε ότι προηγουμένως η σύζυγός του του είχε πει: «Όχι μη φέρεις τη μικρή δε σας θέλω», ο 32χρονος φέρεται να κατέθεσε: «Ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει πάνω και να κοιμηθεί. Η Καρολάιν συνέχισε να τινάζεται, εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει».

Και πρόσθεσε: «Τιναζόταν. Το πρόσωπο της ήταν στο μαξιλάρι. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω την κούναγα. Μάταια. Τι θα γινόταν το παιδί μου; Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της. Για να φανεί αληθοφανές έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο. Κανείς δε θα πίστευε ότι θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί. Θέλω να καταλάβουν όλοι πως ό,τι έκανα μετά το έκανα για να μη χάσει η Λυδια και τον πατέρα της».

Τι υποστήριξε για την Καρολάιν

Κατα πληροφορίες, στην προανακρική απολογία του ο 32χρονος υποστήριξε ότι το παιδάκι τους γεννήθηκε πρόωρα με πρόβλημα υγείας, και ότι η ψυχολογική κατάσταση του θύματος είχε αρχίσει να επιδεινώνεται μετά την αποβολή του πρώτου παιδιού με εκρήξεις συναισθηματικές.

Φέρεται να κατέθεσε ότι τον έβριζε, τον χτυπούσε «και γενικότερα δεν σταματούσε αν δεν ένιωθε ότι τον είχε ισοπεδώσει συναισθηματικά».

Σημείωσε ότι δεν είχε υπάρξει ποτέ τρίτο πρόσωπο στη σχέση τους, ενώ έδωσε και ορισμένα στοιχεία της σκηνοθεσίας που επιχείρησε να στήσει: 

Σθυγκεκριμένα είπε ότι τα κοσμήματα που ισχυρίστηκε ότι εκλάπησαν εκείνο το βράδυ τα τοποθέτησε σε ένα σακουλάκι και τα έβαλε στο ντεπόζιτο της μοτοσικλέτας του, και ότι μετά από ημέρες τα έβγαλε και τα πέταξε σε κάδο.

Τα υποτιθέμενα 15.000 ευρώ κλοπιμαία ήταν επίσης σκηνοθεσία. Δεν υπήρχαν ποτέ χρήματα στο σπίτι.

Τέλος παραδέχθηκε ότι τη στιγμή της ανθρωποκτονίας το μωρό ήταν στο σαλόνι και ότι εκείνος το τοποθέτησε δίπλα στο άψυχο κορμί της συζύγου του προτού δεθεί.

Ο ίδιος δέθηκε, όπως υποστήριξε, μόνον όταν βεβαιώθηκε ότι κοιμόταν.

Την Τρίτη η απολογία

Νωρίτερα ο 32χρονος πιλότος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη στις 10 το πρωί. 

Κατά συνηγόρους του είναι μετανιωμένος και δηλώνει συντετριμμένος για όσα έγιναν στα Γλυκά Νερά.

Οι συνήγοροι που παρέλαβαν τώρα την πολυσέλιδη δικογραφία επιφυλάχθηκαν να προβούν σε δηλώσεις την ημέρα της απολογίας του εντολέα τους ώστε να έχουν μελετήσει τα στοιχεία της υπόθεσης.