Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Το αφήγημα της «μετατόπισης» και τα δέκα λάθη του πιλότου

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Το αφήγημα της «μετατόπισης» και τα δέκα λάθη του πιλότου

6' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αφήγημα ότι η στυγερή δολοφονία της Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά δεν ήταν προσχεδιασμένη εξακολουθεί να προτάσσει ο 32χρονος συζυγοκτόνος, ο οποίος πέρασε χθες την πρώτη του νύχτα στο κρατητήριο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο ένας εκ των συνηγόρων του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ο πιλότος έχει αποδεχθεί τις πράξεις του, ενώ ο έτερος δικηγόρος του, Βασίλης Σπύρου δήλωσε: «Μου είπε ότι θέλει να τιμωρηθεί γι’ αυτά που έκανε», προσθέτοντας ότι ο πιλότος «λυτρώθηκε» με την ομολογία του φόνου.

Όπως υποστήριξε ο συνήγορος, «ούτε κίνητρο υπήρχε ούτε προσχεδιασμένο ήταν», ενώ σημείωσε ότι τα ευρήματα των αστυνομικών, όπως η αφαίρεση της κάρτας από την κάμερα ασφαλείας, δείχνουν ότι «δεν τα είχε σχεδιάσει όλα αυτά».

Διαβάστε επίσης: Η ώρα της Δικαιοσύνης – Τι λέει η δικογραφία

Ο συνήγορός του επιμένει πως «έκανε 37 ημέρες να ομολογήσει, γιατί είχε μια θολή σκέψη στο μυαλό του, πώς να ‘σώσει’ το παιδί του», ενώ επανέλαβε πως «δεν ζητάμε καμία ψυχιατρική εξέταση και ούτε κάποια ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη».

Συνεπώς, όπως προκύπτει, διαγράφεται πλέον με αρκετή σαφήνεια η γραμμή που αναμένεται να ακολουθήσει ο συζυγοκτόνος, κατά την απολογία του, η οποία θα ξεκινήσει την Τρίτη το πρωί.

Αφήγημα το οποίο, πάντως, έχει προκαλέσει οργή, μιας και επί της ουσίας επιχειρεί να εμφανίσει τη συμπεριφορά της συζύγου του ως την αιτία που τον οδήγησε στην αποτρόπαια πράξη του, ενώ παράλληλα επικαλείται το μόλις ενός έτους παιδί του για να δικαιολογήσει την απίστευτη σκηνοθεσία που ακολούθησε επί 37 ολόκληρες ημέρες, επιχειρώντας να παραπλανήσει τις αρχές, το οικογενειακό του περιβάλλον, αλλά και την κοινή γνώμη.

Διαβάστε επίσης: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις Μπαλάσκα – Ελέγχεται και ποινικά

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που περιλαμβάνεται στην δικογραφία, η άτυχη κοπέλα είχε έναν «αγωνιώδη» θάνατο.

Τα δέκα λάθη

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των Αστυνομικών Ν/Α Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης απαρίθμησε τα δέκα λάθη του πιλότου που πρόδωσαν το σχέδιο του για τη σκηνοθεσία ενός «τέλειου εγκλήματος».

Όπως εκτίμησε, μάλιστα, ο τρόπος με τον οποίο ομολόγησε, δείχνει ότι γρήγορα θα ομολογήσει και ποια ήταν τα κίνητρα.

Όπως ανέφερε, τα δέκα λάθη ήταν:

  • Το παράθυρο από το οποίο υποτίθεται ότι μπήκαν οι ληστές ήταν παραβιασμένο από μέσα.
  • Οι κάρτες μνήμης αφαιρέθηκαν από τους υποτιθέμενους ληστές σύμφωνα με την κατάθεση του δράστη. Πώς ήξεραν οι ληστές ότι οι κάμερες έχουν κάρτες μνήμης;
  • Ο τρόπος που ήταν δεμένος έδειχνε ότι άνετα με τα χέρια του μπορούσε να καλέσει την αστυνομία.
  • Η ψυχρότητα που είχε αφού τον έλυσαν οι αστυνομικοί. Τους ρώτησε αν είναι νεκρή. 
  • Η ταινία ήταν σφιγμένη γύρω από το λαιμό, όχι όμως γύρω από το πρόσωπο. 
  • Η λεπτομερής περιγραφή για τα όπλα των υποτιθέμενων ληστών.
  • Η υποτιθέμενη λιποθυμία, για να μπορέσει να ξεφύγει από απαντήσεις που θα τον έκαναν να πέσει σε αντιφάσεις.
  • Ξέχασε ότι το ρολόι της Καρολάιν καταγράφει τους παλμούς της και την ώρα.
  • Το κινητό του κατέγραφε τις κινήσεις του.
  • Στις καταθέσεις του στην αστυνομία υπήρχαν αντιφάσεις.

Διαβάστε ακόμη: Το προφίλ ενός στυγερού εγκλήματος, μια πρώτη αποτίμηση

Τι λέει η δικογραφία

Η 20χρονη, για την οποία ο δράστης της δολοφονίας της φέρεται να αναφέρει στους αστυνομικούς «δεν μπορείτε να φανταστείτε τον έρωτα μου για αυτήν την κοπέλα» πέθανε μεταξύ 4 και 5 τα ξημερώματα της 11ης Μαίου και βρέθηκε με ένα ύφασμα τυλιγμένο στο λαιμό της, δεμένη πισθάγκωνα με το μωρό της να κοιμάται ακουμπισμένο στην πλάτη της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας εκείνο το τελευταίο βράδυ πριν πεθάνει από ασφυξία η Καρολάιν φαίνεται να έκανε τρεις αναζητήσεις από το κινητό της: «Από το κινητό του θύματος βρέθηκαν τρεις αναζητήσεις στη πλατφόρμα booking» αναφέρουν οι αστυνομικοί. «Οι αναζητήσεις αυτές είναι μεταξύ 00:37 και 00:38», σημειώνουν.

Διαβάστε ακόμη: «Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα»

Στο 26 σελίδων διαβιβαστικό που έστειλε στις δικαστικές αρχές η Αστυνομία αναφέρονται λεπτομερώς τα ευρήματα των αστυνομικών στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά όταν έσπευσαν εκεί ειδοποιημένοι από τον δράστη για ληστεία. Περιλαμβάνονται επίσης όλα τα στοιχεία που συνέλεξαν στην διάρκεια των ερευνών τους για την εξιχνίαση του εγκλήματος που θεωρείται ιδιαίτερο εξαιτίας του τρόπου που φέρθηκε ο δράστης.

Ο 33χρονος πιλότος εμφανίζει, με όσα ισχυρίστηκε στην προανάκριση, την 20χρονη ως ευέξαπτη με αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά που εμφανίστηκε «όταν χάσαμε το πρώτο παιδάκι». Φαίνεται επίσης να υποστηρίζει πως δική του ιδέα ήταν να απευθυνθούν σε ψυχολόγο και έτσι «ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε στην κυρία για συνεδρίες», όπως αναφέρει για την γυναίκα που καταγγέλθηκε ότι δεν έχει πτυχίο Ψυχολογίας.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η κατάθεση της μητέρας της Καρολάιν η οποία φαίνεται πως δεν είχε διαπιστώσει ιδιαίτερα προβλήματα ανάμεσα στο ζευγάρι. Η γυναίκα αναφέρθηκε στο διάστημα από το Νοέμβριο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2021 που το ζευγάρι είχε απευθυνθεί σε ειδικό για να διαχειριστεί τόσο την αποβολή όσο και τη νέα εγκυμοσύνη που εξελισσόταν με επιπλοκές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από το σύνολο του προανακριτικού υλικού δεν έχουν προκύψει ενδείξεις παρουσίας άλλων προσώπων στον τόπο του εγκλήματος.

Τι είπε στην απολογία του 

Κατά την προανακριτική του απολογία, ο πιλότος περιέγραψε τις συνθήκες –κατά τη δική του πάντα εκδοχή- κάτω από τις οποίες έφτασε στο έγκλημα.

Ζητώντας «μια μεγάλη συγγνώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσα» και αναγνωρίζοντας ότι αυτή έχει «πολύ μικρή αξία για αυτούς που στερήθηκαν», συνέχισε λέγοντας: «Αυτό που έκανα δεν δικαιολογείται. Άλλαξε η συμπεριφορά της με τη γέννηση του παιδιού. Έγινε επιθετική». 

Φτάνοντας στην περιγραφή του σκηνικού του εγκλήματος και αφού υποστήριξε ότι προηγουμένως η σύζυγός του του είχε πει: «Όχι μη φέρεις τη μικρή δε σας θέλω», ο 32χρονος φέρεται να κατέθεσε: «Ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει πάνω και να κοιμηθεί. Η Καρολάιν συνέχισε να τινάζεται, εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει».

Και πρόσθεσε: «Τιναζόταν. Το πρόσωπο της ήταν στο μαξιλάρι. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω την κούναγα. Μάταια. Τι θα γινόταν το παιδί μου; Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της. Για να φανεί αληθοφανές έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο. Κανείς δε θα πίστευε ότι θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί. Θέλω να καταλάβουν όλοι πως ό,τι έκανα μετά το έκανα για να μη χάσει η Λυδια και τον πατέρα της».

Τι υποστήριξε για την Καρολάιν

Στην προανακρική απολογία του ο συζυγοκτόνος υποστήριξε ότι το παιδάκι τους γεννήθηκε πρόωρα με πρόβλημα υγείας, και ότι η ψυχολογική κατάσταση του θύματος είχε αρχίσει να επιδεινώνεται μετά την αποβολή του πρώτου παιδιού με εκρήξεις συναισθηματικές.

Φέρεται να κατέθεσε ότι τον έβριζε, τον χτυπούσε «και γενικότερα δεν σταματούσε αν δεν ένιωθε ότι τον είχε ισοπεδώσει συναισθηματικά».

Σημείωσε ότι δεν είχε υπάρξει ποτέ τρίτο πρόσωπο στη σχέση τους, ενώ έδωσε και ορισμένα στοιχεία της σκηνοθεσίας που επιχείρησε να στήσει: 

Συγκεκριμένα είπε ότι τα κοσμήματα που ισχυρίστηκε ότι εκλάπησαν εκείνο το βράδυ τα τοποθέτησε σε ένα σακουλάκι και τα έβαλε στο ντεπόζιτο της μοτοσικλέτας του, και ότι μετά από ημέρες τα έβγαλε και τα πέταξε σε κάδο.

Τα υποτιθέμενα 15.000 ευρώ κλοπιμαία ήταν επίσης σκηνοθεσία. Δεν υπήρχαν ποτέ χρήματα στο σπίτι.

Τέλος παραδέχθηκε ότι τη στιγμή της ανθρωποκτονίας το μωρό ήταν στο σαλόνι και ότι εκείνος το τοποθέτησε δίπλα στο άψυχο κορμί της συζύγου του προτού δεθεί. Ο ίδιος δέθηκε, όπως υποστήριξε, μόνον όταν βεβαιώθηκε ότι κοιμόταν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή