ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ν. Καπραβέλος: Τι ισχύει για τη δεύτερη δόση εμβολιασμού

Ν. Καπραβέλος: Τι ισχύει για τη δεύτερη δόση εμβολιασμού

Διευκρινίσεις για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και τις επαναληπτικές δόσεις με AstraZeneca, έδωσε το πρωί της Κυριακής, ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι όσοι νόσησαν με κορωνοϊό έχουν ισχυρότατη ανοσία και θα κάνουν εμβόλιο έξι μήνες μετά τη νόσηση.

Σχετικά με όσους νόσησαν μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης, ανέφερε ότι δεν χρειάζεται να κάνουν την επαναληπτική δόση, καθώς, όπως είπε, ο οργανισμός ήδη βρίσκεται σε ενεργοποίηση του αμυντικού μηχανισμού. «Δεν είναι σωστό να πετύχεις και δεύτερη ανοσολογική απάντηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Αρκουμανέας: Σε μερικές εβδομάδες βγάζουμε τις μάσκες

Αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, η σύσταση για το οποίο πλέον είναι να χορηγείται μόνο στους άνω των 60 ετών, ο ίδιος επανέλαβε ότι όσοι δεν εμφάνισαν σοβαρές παρενέργειες μετά την πρώτη δόση, μπορούν άφοβα να κάνουν τη δεύτερη.

Τόνισε δε πως για όσους εμφάνισαν προβλήματα ή ο γιατρός τους συστήνει να μην κάνουν το ίδιο εμβόλιο, η επιτροπή επιτρέπει την ανάμιξη διαφορετικών σκευασμάτων.

Τέλος, σχολίασε ότι όσοι νοσηλεύτηκαν κατά το τρίτο κύμα ήταν ανεμβολίαστοι. «Ο εμβολιασμός θα αποτρέψει το τέταρτο κύμα», τόνισε, μεταξύ άλλων.