Πανελλαδικές 2021: Απαντήσεις και σχολιασμός στο μάθημα της Ιστορίας

Πανελλαδικές 2021: Απαντήσεις και σχολιασμός στο μάθημα της Ιστορίας

Στα μαθήματα της Οικονομίας, της Φυσικής, και της Ιστορίας εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ).

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα μαθήματα της Οικονομίας, της Φυσικής, και της Ιστορίας εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ).

Σύμφωνα με την ομάδα καθηγητών του φροντιστηρίου ΜΕΘΟΔΙΚΟ, στα σημερινά θέματα της Ιστορίας η πρώτη Ομάδα περιλαμβάνει θέματα που έχουν εξεταστεί ξανά τα προηγούμενα χρόνια και οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι δε θα συναντήσουν μεγάλη δυσκολία. Αναφέρονται στην πλειονότητά τους σε εκλογικές αναμετρήσεις και στους φορείς αποκατάστασης προσφύγων, στη συνθήκη των Σεβρών και στη δημιουργία του Εργατικού Κινήματος. Στα ερωτήματα αυτά απαιτείται βέβαια σχετική προσοχή καθώς η ελεύθερη απόδοσή τους δε συνιστά ορθά τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη απάντηση. Επίσης, στο ερώτημα Α1(γ) το θέμα είναι συνδυαστικό από τα Β’ & Γ’ Κεφάλαια, κάτι όχι ιδιαίτερα σύνηθες.

Στη Δεύτερη Ομάδα στην πρώτη Πηγή, το θέμα -η Σύμβαση της Λωζάνης- μπορεί να χαρακτηριστεί απαιτητικό καθώς οι υποψήφιοι ίσως αντιμετωπίσουν δυσκολία στην κατανόηση των παραθεμάτων και στη σύνθεσή τους με τα αντίστοιχα χωρία του σχολικού βιβλίου. Για την ανάπτυξη του θέματος, απαιτείται καλή αφαιρετική και συνθετική ικανότητα προκειμένου να επιτευχθεί καλή σύνθεση στην ανάπτυξη και παρουσίαση της απάντησης.

Τέλος στη δεύτερη Πηγή, αναφορικά με τσιφλίκια, χρειάζεται προσοχή στην επιλογή των στοιχείων από το σχολικό βιβλίο, καθώς υπάρχουν αναφορές σε δύο σημεία σε διαφορετικά κεφάλαια. Τα παραθέματα δεν εμφανίζουν ιδιαίτερη δυσκολία αλλά καθώς το θέμα είναι συνδυαστικό χρειάζεται εξίσου προσοχή για την ανάπτυξη τεκμηριωμένης απάντησης.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις απαντήσεις. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή