Πανελλαδικές 2021: Αυλαία με τα δυσκολότερα θέματα

Πανελλαδικές 2021: Αυλαία με τα δυσκολότερα θέματα

Ο ... κλήρος των πιο δύσκολων θεμάτων έπεσε στη Φυσική, την Ιστορία και την Οικονομία προσανατολισμού

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σημερινή αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων για την μεγαλύτερη ομάδα των υποψηφίων, των Γενικών Λυκείων, σημαδεύτηκε από τα δυσκολότερα θέματα που ετέθησαν φέτος μεταξύ όλων των μαθημάτων. Πολλοί το θεωρούσαν αναμενόμενο, μετά και από τα, κατά γενική ομολογία, εύκολα θέματα των τριών πρώτων ημερών. 

Ο … κλήρος των πιο δύσκολων θεμάτων έπεσε στη Φυσική, την Ιστορία και την Οικονομία προσανατολισμού. Το γενικό συμπέρασμα ήταν πως τα φετινά θέματα ευκολότερα για τους υποψηφίους και των τριών ομάδων προσανατολισμού, με αποτέλεσμα να είναι δεδομένο πως οι επιδόσεις θα είναι καλύτερες σε σχέση με το 2020. Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν με τα ειδικά μαθήματα – έναρξη από την προσεχή Τρίτη με τα Αγγλικά – ενώ οι επιδόσεις στα υποχρεωτικά μαθήματα αναμένονται να δημοσιοποιηθούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Ειδικότερα, για τα θέματα της σημερινής ημέρας η ομάδα των καθηγητών του φροντιστηρίου «Μεθοδικό» ανέφερε στην «Κ» τα εξής: 

– Τα θέματα της Φυσικής ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας αλλά με αρκετά ερωτήματα και το τελευταίο θέμα μεγάλο σε έκταση, επομένως εκτός από τη γνωστική επάρκεια απαιτούνταν ταχύτητα και ευχέρεια στην εφαρμογή των μεθοδολογιών για την ολοκληρωμένη επίλυση όλων των θεμάτων. 

– Στο μάθημα της Ιστορίας, τα θέματα ανάπτυξης της πρώτης ομάδας που βασίζονται στο σχολικό βιβλίο δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυσκολία, η δεύτερη ομάδα θεμάτων όμως χρειαζόταν προσοχή, στην κατανόηση των παραθεμάτων και την επιλογή στοιχείων από το σχολικό βιβλίο ώστε να επιτευχθεί η σύνθεση. Η ανάλυση των πηγών και η ορθά τεκμηριωμένη απάντηση στις ερωτήσεις κρίσεως, απαιτεί αφαιρετική σκέψη και συνθετική ικανότητα και τελικά κρίνει τους αριστούχους στην Ιστορία. 

– Τα θέματα στο μάθημα της Οικονομίας παρουσιάζουν λίγο μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα απαιτητικά. Χρειάζεται καλή κατανόηση των εννοιών και αρκετή προσοχή στους υπολογισμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή