Γλυκά Νερά: Απάντηση ΕΛ.ΑΣ. στην καταγγελία του Γεωργιανού για βασανιστήρια

Γλυκά Νερά: Απάντηση ΕΛ.ΑΣ. στην καταγγελία του Γεωργιανού για βασανιστήρια

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση σε δημοσίευμα που υποστηρίζει, επικαλούμενο σχετική καταγγελία του, ότι ένας Γεωργιανός υπέστη ξυλοδαρμό και βασανιστήρια προκειμένου να ομολογήσει εμπλοκή του στο έγκλημα των Γλυκών Νερών δίνει η ΕΛ.ΑΣ.

Σε βάρος του αλλοδαπού -που, σύμφωνα με την Αστυνομία, εντοπίστηκε να προσπαθεί να βγει από τη χώρα μέσω των Κήπων Έβρου- διαπιστώθηκε ότι «είχαν προκύψει στοιχεία για συμμετοχή του σε υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, στην οικία τους στο Πικέρμι».

Για τον λόγο αυτό αναφέρει η ανακοίνωση, μεταφέρθηκε στο αρμόδιο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, όπου και συνελήφθη.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη και εξετάστηκε από αστυνομικούς του για την υπόθεση των Γλυκών Νερών αναφέρει η ανακοίνωση που καταλήγει ως εξής: «Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα κρατητήρια, ζήτησε και εξετάστηκε από γιατρό, ο οποίος γνωμάτευσε ότι είναι καλά στην υγεία του, ενώ δεν ζήτησε τη μεταφορά του σε νοσοκομείο».

ΣΥΡΙΖΑ: Ανατριχιαστικές οι καταγγελίες

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ δια του τομέαρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Σπίρτζη χαρακτήριζε «ανατριχιαστικές» τις επώνυμες καταγγελίες» του Γεωργιανού, ο οποίος «κατήγγειλε επώνυμα σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του ότι βασανίστηκε επί τέσσερις ημέρες από Έλληνες αστυνομικούς για να ομολογήσει ότι αυτός ήταν ο δολοφόνος της Καρολάιν Κράουτς».

Ακολούθως παραθέτει απόσπασμα από την καταγγελία του Γεωργιανού: «Τα όσα καταγγέλλει προκαλούν ανατριχίλα: «Τέσσερις μέρες με είχαν δεμένο σε μια καρέκλα. Με χτυπούσαν πολύ άσχημα οι αστυνομικοί, ζαλιζόμουν κι όταν κουραζόταν ο ένας, συνέχιζε ο άλλος. Δεν με ρωτούσαν τίποτα, μόνο μου έλεγαν να ομολογήσω ότι σκότωσα την κοπέλα. Δεν ήξερα για ποια κοπέλα μιλούσαν. Μου έλεγαν “Εσύ τη σκότωσες”. Μετά έμαθα ότι τη σκότωσε ο άντρας της και ότι με κατηγορούσαν για κλοπή. Δεν έχω καμία σχέση με καμία κλοπή. Είχα μόνο πλαστά χαρτιά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή