ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο 33χρονος συζυγοκτόνος

Ο 33χρονος πιλότος προσήλθε στον ανακριτή με δύο αιτήματα, με τα οποία επιχείρησε να «πλήξει» τα ευρήματα της αστυνομίας που δηλώνουν προμελέτη του εγκλήματος.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο 33χρονος συζυγοκτόνος

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του σε Ανακριτή και Εισαγγελέα ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, καθ’ ομολογία δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά.

Θα κρατηθεί στην ειδική πτέρυγα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, υπό ειδικές συνθήκες για λόγους ασφαλείας.

Μετά από μία πολύωρη απολογητική διαδικασία, κατά την οποία ο Ανακριτής υπέβαλε δεκάδες ερωτήσεις στον κατηγορούμενο, ο 33χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με ομόφωνη γνώμη του δικαστικού λειτουργού και του Εισαγγελέα.  

Αποχωρώντας είπε στους δημοσιογράφους: «Mια μεγάλη συγγνώμη».

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο 33χρονος συζυγοκτόνος-1

Διαβάστε: Εισαγγελική παρέμβαση για τη διαρροή του ημερολογίου της Κάρολαϊν

Ο συνήγορος του 33χρονου, Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, μετά το τέλος της απολογίας, δήλωσε: 

«Πρόκειται για μια πολύωρη ανάκριση όπου δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις. Ο κατηγορούμενος δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις. Δεν άλλαξε τους ισχυρισμούς του σε σχέση με την προανακριτική του κατάθεση, ενώ υπάρχουν και άλλα στοιχεία που τέθηκαν υπόψην μας. Σας μεταφέρω τη συγγνώμη του κατηγορούμενου.

Ο ίδιος κατέληξε στην απολογία του: «μακάρι να μπορούσα μα γυρίσω το χρόνο πίσω αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει». Ζήτησε την τιμωρία του και υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει συνεργός. Ο κατηγορούμενος έδωσε τη δική του οπτική για τα όσα συνέβησαν. Για όσα έκανε γνώμονας ήταν το παιδί του. Θέλει να δώσει την αρωγή του για την επιμέλεια του παιδιού και από τις δύο οικογένειες».

Η απολογία

Ο 33χρονος πιλότος προσήλθε στον ανακριτή με δύο αιτήματα, με τα οποία επιχείρησε να «πλήξει» τα ευρήματα της αστυνομίας που δηλώνουν προμελέτη του εγκλήματος. 

Ο πιλότος ζήτησε από τον ανακριτή τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στην κάμερα ασφαλείας που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού, ώστε να εξακριβωθεί η ακριβής ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα sim.

Το αίτημα σχετίζεται με τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι δεν είχε σχεδιάσει τη δολοφονία, καθώς σύμφωνα με τη δικογραφία η επέμβαση στην κάμερα έγινε πολύ πριν το έγκλημα.

Ο ίδιος αμφισβητεί τα ευρήματα της Αστυνομίας και φαίνεται να υποστηρίζει ότι αφαίρεσε την κάρτα από την κάμερα μετά τον ασφυκτικό θάνατο της γυναίκας του.

Διαβάστε: Το προφίλ ενός στυγερού εγκλήματος, μια πρώτη αποτίμηση

Το δεύτερο αίτημα του πιλότου αφορά στην κλήση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού ώστε, όπως φέρεται να υποστηρίζει, να δώσουν την πλήρη εικόνα για τη μεταξύ τους σχέση.

Απολογούμενος ο καθ’ ομολογίαν δράστης, επανέλαβε στον ανακριτή την εκδοχή της έντασης ανάμεσα στους δύο τους που κατέληξε άθελά του στον θάνατο της Καρολάιν. Κατά τον κατηγορούμενο αφού κατάλαβε πως η 20χρονη είναι νεκρή, αποφάσισε να σχεδιάσει τα πάντα ώστε να δηλώσει πως υπήρξαν θύματα ληστείας.

Φέρεται επίσης να ζήτησε συγγνώμη για όσα έκανε.

Διαβάστε: Γλυκά Νερά: Παραιτήθηκε ο ένας εκ των δύο συνηγόρων του πιλότου

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο 33χρονος συζυγοκτόνος-2

Η παραίτηση του συνηγόρου

Παραιτήθηκε ο ένας από τους δύο δικηγόρους του 33χρονου, Βασίλης Σπύρου. Ο ίδιος, μιλώντας στις κάμερες, επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για την απόφαση αυτή, «οι οποίοι δεν έχουν καμία σημασία σε μία κρίσιμη συγκυρία που ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή».

«Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ περαιτέρω με την υπεράσπιση αυτής της υποθέσεως, σε κανένα σκέλος της, για προσωπικούς λόγους… Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλο το χρόνο και τη συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο 33χρονος αμφισβητεί τα ευρήματα που δηλώνουν προμελέτη

Γλυκά Νερά: Απάντηση ΕΛ.ΑΣ. στην καταγγελία του Γεωργιανού για βασανιστήρια

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ολοκληρώθηκε η απολογία του καθ’ ομολογία δράστη

Γλυκά Νερά: Το προφίλ ενός στυγερού εγκλήματος, μια πρώτη αποτίμηση

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Εισαγγελική παρέμβαση για τη διαρροή του ημερολογίου της Κάρολαϊν

Γλυκά Νερά: Σε συνεννόηση οι δύο οικογένειες για την επιμέλεια του παιδιού

Γλυκά Νερά: Παραιτήθηκε ο ένας εκ των δύο συνηγόρων του πιλότου – Ενώπιον του ανακριτή ο καθ’ομολογίαν δράστης

Γλυκά Νερά: Ο 33χρονος ξήλωσε την κάμερα στο σαλόνι – Φωτογραφία ντοκουμέντο

Γλυκά Νερά – φωτογραφία ντοκουμέντο: Έτσι έστησε τη «ληστεία» ο 33χρονος