ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεμιστοκλέους: SMS με προτεινόμενα ραντεβού για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί

Μέσω άυλης συνταγογράφησης

Θεμιστοκλέους: SMS με προτεινόμενα ραντεβού για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί

Οι πολίτες που δεν έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό και είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν σταδιακά sms με προτεινόμενο ραντεβού, ανέφερε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμοστικλέους

Νωρίτερα κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη του εμβολιασμού, ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 7,5 εκατ. εμβολιασμοί στη χώρα.

Περισσότεροι από 4.550.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 43%, και 3 εκατ. έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, ποσοστό 31%.

Διαβάστε επίσης: Τα ποσοστά εμβολιασμού των υγειονομικών

Κάλεσε δε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, καθώς οι διαδικασίες πλέον είναι αρκετά γρήγορες. Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι στην Αττική κάποιος μπορεί να κλείσει σήμερα ραντεβού και αύριο κιόλας να εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Moderna.

Όσον αφορά στις παραδόσεις, είπε ότι από την Pfizer το τρίτο τρίμηνο θα παραλάβουμε συνολικά 4 εκατ. δόσεις, από την Moderna 300.000 δόσεις, ενώ από την J&J 150.000 τον Ιούνιο και 171.000 τον Ιούλιο.

Αναφορικά με την 2η δόση με το εμβόλιο της ΑΖ, είπε ότι ποσοστό προσέλευσης ανέρχεται σε 93 με 98%, ποσοστό που κινείται στην ίδια περιοχή όπως και στα άλλα σκευάσματα.

Πρόσθεσε δε ότι παραμένει εφικτός ο στόχος του 70% εντός του καλοκαιριού και προχώρησε σε έκκληση για να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες, προκειμένου «να παραμείνουμε στους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα».