Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού

Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώτος μίνι καύσωνας του καλοκαιριού είναι, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, προ των πυλών. Ειδικότερα, αισθητή θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες σχεδόν σε όλη τη χώρα. Hδη από χθες η θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει, ωστόσο συνθήκες καύσωνα αναμένονται από αύριο Πέμπτη έως και την Κυριακή. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, η ζέστη θα υποχωρήσει πρόσκαιρα από την επόμενη Δευτέρα (28/6).

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ενώ οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένεται να σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας. Στα νησιά οι μέγιστες θερμοκρασίες θα συγκρατηθούν στους 33-35 βαθμούς Κελσίου. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αέριες μάζες από τη Βόρεια Αφρική κινούνται προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας, ενώ αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να κυμανθούν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το αίσθημα δυσφορίας. Συγκεκριμένα, με βάση τις έως τώρα εκτιμήσεις, το τετραήμερο 24-27/6 οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμαίνονται περί τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου, χωρίς όμως να αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές, λόγω τοπικών συνθηκών, να τους ξεπεράσουν. Σταδιακή άνοδο θα σημειώσουν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, πάνω από τους 25 βαθμούς Κελσίου σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά.

Οσον αφορά την Αττική, οι μέγιστες θερμοκρασίες την Πέμπτη και την Παρασκευή θα φτάσουν τους 37 βαθμούς, ενώ την Κυριακή στην Αθήνα θα έχουμε και 38 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 έως και 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή στους πολίτες και συνιστά να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας. Στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες συνιστά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά κατά τις επόμενες ημέρες και να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς, να πίνουν άφθονο νερό και να καταναλώνουν ελαφριά γεύματα. Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά καθώς και για τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή