Γλυκά Νερά: «Με γνώμονα μόνο το συμφέρον του βρέφους»

Γλυκά Νερά: «Με γνώμονα μόνο το συμφέρον του βρέφους»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμέσως κινήθηκαν από χθες οι διαδικασίες από εισαγγελικής πλευράς για την τύχη της επιμέλειας του βρέφους του πρώην ζεύγους, που δυστυχώς ξεκινά τη ζωή του με μία μεγάλη καταστροφή. Η Εισαγγελία Ανηλίκων θα αποφασίσει πού θα μείνει το παιδάκι, μόλις έντεκα μηνών, και ήδη έχει δρομολογήσει τις απαραίτητες κινήσεις για την αξιολόγηση των δύο οικογενειών, των γονέων της άτυχης Καρολάιν και εκείνων του καθ’ ομολογίαν δράστη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου από εξειδικευμένες κοινωνικές υπηρεσίες. Τα πορίσματα των κοινωνικών υπηρεσιών θα αξιολογηθούν από την Εισαγγελία που θα κληθεί –πληροφορίες αναφέρουν το συντομότερο δυνατόν– να αποφασίσει ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, ενώ αργότερα το θέμα θα κριθεί σε πιο οριστική βάση από το δικαστήριο.

Ευοίωνο είναι το ότι, όπως αναφέρουν οι δικηγόροι των δύο οικογενειών, παρά τα τραγικά γεγονότα και το στυγερό του εγκλήματος, υπάρχει συναντίληψη μεταξύ τους για την επιμέλεια της μικρής, σε μια προσπάθεια να μεγαλώσει, όσο είναι δυνατόν, ώστε να επουλωθούν τα ψυχικά τραύματα που έχουν προκληθεί από ένα τόσο ακραίο έγκλημα.

Πάντως, η απόφαση για τη μικρή Λυδία αποτελεί προτεραιότητα των εισαγγελικών αρχών, αφού το παιδάκι είναι ακόμα ένα τραγικό θύμα, χωρίς να φταίει σε τίποτα, καθώς έχασε τη μητέρα του από τα χέρια του ίδιου του πατέρα του. Εισαγγελικές πηγές τόνιζαν στην «Κ» ότι η όποια απόφαση των αρμοδίων εισαγγελέων θα καθοριστεί «με γνώμονα μόνο το συμφέρον του βρέφους».

Το παιδάκι προς το παρόν, και πριν ληφθεί η απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων, μένει με τους παππούδες της οικογένειας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που το έχουν στο σπίτι τους, ενώ η υπεράσπιση του κατηγορουμένου αναφέρει ότι στην προσωρινή του επιμέλεια βοηθάει και ο αδελφός του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου, που βρίσκεται δίπλα και στην τραγική μητέρα της Καρολάιν, η οποία επιθυμεί –και αυτή πρωτίστως– να αναλάβει την ευθύνη για το εγγονάκι της. Πάντως, η οριστική απόφαση για την επιμέλεια της Λυδίας θα ληφθεί από το δικαστήριο το αργότερο σε ένα δίμηνο. Προσωρινά η επιμέλειά της θα κριθεί από την Εισαγγελία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή