ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Θα ζητηθεί η αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού

Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Θα ζητηθεί η αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού

Την αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού της Καρολάιν θα διεκδικήσουν οι γονείς της, όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Θανάσης Χαρμάνης.

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: «Βροχή» ερωτήσεων δέχθηκε ο κατηγορούμενος – Η ποινική μεταχείριση του δράστη

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Χαρμάνης ανέφερε πως το οικογενειακό περιβάλλον που προτείνεται είναι απολύτως κατάλληλο τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια της ανατροφής του παιδιού.

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι οι δύο οικογένειες έχουν μεταξύ τους επικοινωνία για το παιδί και ότι υπάρχει διάθεση συναίνεσης αλλά εάν τελικά δεν καταλήξουν σε κάποια συναινετική λύση, θα κατατεθεί, από πλευράς της οικογένειας της Καρολάιν, αίτημα για την ανάθεση της αποκλειστικής επιμέλειας στη γιαγιά.

Ο δικηγόρος μετέφερε μάλιστα και μια δήλωση της μητέρας της 20χρονης, «μέσα στον οδυρμό, στον θρήνο της και στην οδύνη που της έχει δημιουργηθεί: “Μου πήρε το παιδί μου, εάν χάσω και το εγγόνι μου, θα είναι η χαριστική βολή για μένα”».

«Καταλαβαίνετε ότι το εγγόνι αυτό θα είναι μια παρηγοριά για εκείνους» τόνισε και πρόσθεσε: «Ο καιρός περνάει, το παιδί αυτό κάποια στιγμή θα αρχίσει να ζητά απαντήσεις και τότε θα χρειαστούμε και τη βοήθεια ειδικών για να μπορέσει να επανέλθει και να ισορροπήσει ψυχικά».

Σε ερώτηση για την «επιθετική συμπεριφορά» που καταλογίζει στην 20χρονη ο κατ’ ομολογία δράστης, ο κ. Χαρμάνης απάντησε: «Φυσικά ο κατηγορούμενος μπορεί να ισχυριστεί οτιδήποτε νομίζει ότι τον βοηθά, αλλά οποιοσδήποτε ισχυρισμός για το παρελθόν και για το εάν υπήρχαν προστριβές μεταξύ τους, δεν μπορεί να τον βοηθήσει».