ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γλυκά Νερά: Τη σκότωσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Ο Αναγνωστόπουλος δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα ότι έδρασε εν βρασμώ.

Γλυκά Νερά: Τη σκότωσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Δεν υπήρξε πτυχή της πολύκροτης υπόθεσης για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν που να μην αποτέλεσε αντικείμενο ερωτήσεων από ανακριτή και εισαγγελέα κατά την πολύωρη απολογία του καθ’ ομολογίαν δράστη και συζύγου του θύματος Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανακριτής και εισαγγελέας υπέβαλαν καταιγισμό ερωτήσεων προκειμένου να καταλήξουν στο τι πραγματικά συνέβη και πώς ο 32χρονος πιλότος έφθασε στο στυγερό έγκλημα. Οι ερωτήσεις του ανακριτή που έχουν αποτυπωθεί στην πολυσέλιδη απολογία του κατηγορουμένου, στρέφονται σε κάθε κατεύθυνση και κυρίως στην αναζήτηση των κρίσιμων στοιχείων που τελικώς συνηγορούν στη δικαστική απόφαση ότι το έγκλημα στα Γλυκά Νερά έγινε από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από πλευράς δράστη. Το γεγονός, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ότι ο Αναγνωστόπουλος δεν έκανε απολύτως τίποτα όταν κατάλαβε ότι η άτυχη 20χρονη δεν ανέπνεε, ούτε προσπάθησε έστω και ανεπιτυχώς να τη βοηθήσει, έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα μαζί με πολλά άλλα επιβαρυντικά στοιχεία, ότι ήταν αποφασισμένος να τη σκοτώσει.

Αλλωστε, καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας του που κράτησε περί τις οκτώ ώρες, ο καθ’ ομολογίαν δράστης επιχείρησε πολλές φορές να πείσει –χωρίς επιτυχία, όπως ήταν φυσικό– πως ό,τι έκανε, το έκανε σε βρασμό ψυχής από την ταραχή και τον θυμό που είχε προκληθεί από τον καβγά που προηγήθηκε της στυγερής δολοφονίας. Ομως δεν μπόρεσε να δώσει πειστική, έστω και με τη δική του λογική, απάντηση γιατί αμέσως μετά τον φόνο της 20χρονης θανάτωσε τον σκύλο της οικογένειας, ενώ πήρε το κοιμισμένο παιδάκι από την κούνια και το τοποθέτησε δίπλα στο άψυχο κορμί της νεκρής μητέρας του.

Ειδικά επέμεινε η ανάκριση στο κρίσιμο θέμα που σχετίζεται άμεσα με το εκ προμελέτης έγκλημα, πότε αφαιρέθηκε η κάρτα από την κάμερα που βρισκόταν μέσα στο σαλόνι του σπιτιού, αν δηλαδή η αφαίρεση έγινε πριν από τον φόνο ή μετά. Καθώς το κρίσιμο αυτό θέμα ακόμα δεν έχει λάβει οριστική απάντηση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, η ανάκριση επέμεινε στη διερεύνησή του, ενώ ο ίδιος ο δράστης διά της υπεράσπισής του (Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης) υπέβαλε αίτημα για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης. Παράλληλα, υποβλήθηκε και αίτημα από τον κατηγορούμενο να εξεταστούν άτομα του περιβάλλοντός του αλλά και από το περιβάλλον του θύματος, προκειμένου να καταθέσουν για τη σχέση του ζευγαριού. Ο ανακριτής εξετάζει ήδη τα αιτήματα, κυρίως εκείνο για τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να ξεκαθαριστεί με ακρίβεια πότε η κάρτα μνήμης αφαιρέθηκε από την κάμερα.

Και ενώ η ανάκριση μόλις έχει αρχίσει, μετά την προσωρινή κράτηση του δράστη, η Δικαιοσύνη ήδη έχει επιληφθεί σε ένα πολύ σοβαρό θέμα, απότοκος του στυγερού εγκλήματος, θέμα που αφορά την τύχη για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, που προς το παρόν βρίσκεται με τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Η Εισαγγελία Ανηλίκων ήδη έχει ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες, ενώ η πλευρά της τραγικής μητέρας της άτυχης 20χρονης έχει διαμηνύσει μέσω του δικηγόρου της οικογένειας, ότι επιθυμούν να αναλάβουν την επιμέλεια της μικρής, ενώ το θετικό είναι πως οι δύο οικογένειες, δράστη και θύματος, βρίσκονται σε επικοινωνία για το καλό του παιδιού. Πάντως, την οριστική απόφαση θα λάβει το δικαστήριο, το οποίο μπορεί να αποφασίσει και για το αν το παιδάκι θα μπορεί να το βλέπει ο πατέρας του στη φυλακή, κάτι που θα κριθεί με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του ανηλίκου, που ξεκινάει τη ζωή του με μια μεγάλη καταστροφή.